10 bin lira verdi 12 yaşındaki kızı satın aldı

10 bin lira verdi 12 yaşındaki kızı satın aldı

12 Yaşındaki A.Ö'yü kaçırıp cinsel istismarda bulunduktan sonra, A.Ö'nün babasına 10 bin lira verip kızı satın aldı.

Sebze alım satım işiyle uğraşan Sulhattin Ö., iddiaya göre 24 Ocak 2008'de o zaman 12 yaşında olan A.Ö.'yü Van'dan kaçırıp Adana'ya götürdü. Sulhattin Ö. küçük kıza cinsel istismarda bulunurken A.Ö.'nün babası İ.Ö., Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunarak kızının kaçırıldığını bildirdi. Sulhattin Ö. araya aracılar koyarak kaçırdığı A.Ö.'yü iddiaya göre babasından 10 bin liraya satın aldı.
 
Babası tarafından kendisinden 25 yaş büyük birine satılan kız çocuğu iddiaya göre, A.Ö. Sulhattin Ö. tarafından başka erkeklere para karşılığı fuhşa zorlandı. A.Ö., Temmuz 2010'da Güven O. isimli biri ile kaçıp kayıplara karıştı. Baba İ.Ö., bir kez daha savcılığa başvurunca soruşturma başlatıldı.Olayı inceleyen Van Cumhuriyet Savcısı, suç yerinin Adana olması nedeniyle görevsizlik kararı verip dosyayı Adana Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdi.
 
KAÇIRILAN KIZ HALÂ KAYIP
A.Ö.'yü kaçırıp cinsel istismarda bulunan Sulhattin Ö. hakkında 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, cinsel istismar, dini nikahla evlenme' suçlarından 29 yıl 6 ay hapis, kızını para karşılığı satan baba İ.Ö. hakkında ise 14 yıl hapis cezası istemiyle Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde suçundan dava açtı. Sulhattin Ö.'nün yakalanması için karar çıkartılırken 2010 yılında kaçan A.Ö'nün halen kayıp olduğu bildirildi.
 
BORCUMA KARŞILIK SATMADIM DEDİ
Son olarak İzmir'de inşaat işçiliği yaparken talimatla ifade veren Sulhattin Ö., "A.Ö.'nün yaşı küçük yazdırılmıştır. A.Ö. benimle isteyerek kaçtı. Adana'da dini nikah yaptık. 1.5 yıl karı koca hayatı yaşadık. Babası bizi öldüreceğini söyleyince, köylülerimizin şahitliğinde A.Ö. için babasına 10 bin lira para verdim. Aramızda herhangi bir sorun kalmadı. Neden şikayette bulunduğunu bilmiyorum. Eski kayınbabamın iddia ettiği gibi ben borcum karşılığında kızını başkalarına satmadım" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler