10 Türk uzay yolunda

10 Türk uzay yolunda

Turizm şirketi sahibi Ceylan Pirinçcioğlu, 65 bin euro ödeyen 10 kişiyi roketle uzaya götürecek.

 

Özel tasarlanmış balonla atmosferde seyahat satan Ceylan Pirinçcioğlu, bu kez rotayı uzaya çevirdi. 2014'te başlayacak roketli uzay yolculuğu için macerayı seven 10 Türk aranıyor.
 
FRANSIZLAR UÇURACAK
Fransa'da uzay turizmi alanında çalışan Space XC şirketiyle anlaşan Pirinçcioğlu, XCor Lynx Uzay Roketiyle çıkılacak turu 5 Nisan'da tanıtacak. İşte adrenalin tutkunlarına ilk tüyolar:
 
GİT GEL UZAY 1 SAAT
Yolcular bir hafta önce Karayipler'de kampa alınacak. Rokette sadece yolcu ve pilot olacak. Gökyüzünde seyahat 1 saat sürecek. İsteyen 65 bin euroluk ücreti kredi kartına 12 taksitle ödeyebilecek.
 
10 ŞANSLI TÜRK ARANIYOR 
Akşam'ın haberine göre, ilk yıl hedeflerinin Türkiye'den 10 kişiyi roketle uzaya göndermek olduğunu ifade eden Pirinçcioğlu, 'Bu rakamın yüzde 30-40'ını bayanlar oluşturur kanaatindeyim' dedi. 'Siz de öncesinde bunu deneyimleyecek misiniz?' sorusuna ise Pirinçcioğlu, 'Kısmet olursa, inşallah' yanıtını verdi.
 
BİR DAKİKADA SES DUVARINI AŞACAK 
Akşam'ın haberine göre, Uzay Roketi, Karayipler'deki Curacao Hato havalimanındaki pistten kalkış yapacak. X-Cor Lynx'in pilot dahil yolcu kapasitesi iki kişi. Bunun anlamı şu; uzaya gidecek kişi, pilotun yanına oturacak. Bütün uçuş deneyimini birebir yaşayacak.
 
Yükselirken Karayip Adaları ile başlayan görünüm Florida'dan Brezilya'ya kadar olan mesafeyi kapsayacak. Bir dakika içinde ses duvarı aşılacak. Ardından 3 Mach hızına ulaşılacak. Süzülme uçuşundan yaklaşık 30-40 dakikadan sonra Lynx, Curacao roket alanına iniş yapacak.
 
UZAY TURİSTLERİ KARAYİPLER'DE KAMPA ALINACAK 
X-Cor Lynx Uzay Roketi ile gökyüzünde yaşanacak bir saatlik deneyim 4.5 şiddetinde G force'un yaşanacağı inişle sona eriyor. Bu nedenle katılımcılar seyahatten bir hafta önce Karayipler'de bir kampa alınacak. Uzay yolcuları, yetkililer tarafından hem mental hem de fiziksel olarak bu seyahate hazırlanacak.
 
SADECE 500 KİŞİ ÇIKTI 
Bugüne kadar dünyada uzaya çıkan sadece 500 kişi bulunuyor. Bunların ilki Rus kozmonot Yuri Gagarin... Ay'a ilk adım atan astronot ise ABD'li Neil Armstrong. Armstrong'un, 'Bir insan için küçük ama insanlık için büyük bir adım 'sözü hala akıllarda. (AKŞAM)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler