100 yataklı ek hastanenin açılışı yapıldı

100 yataklı ek hastanenin açılışı yapıldı

Çankırı Devlet Hastanesi'nin 100 yataklı ek binası yapılan törenle hizmete açıldı.

Çankırı Devlet Hastanesi'nin 100 yataklı ek binası bugün yapılan törenle hizmete girdi. Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas'ın katıldığı açılış töreni, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ile birlikte milletvekilleri Av. İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, İl Başkanı Salim Çivitcioğlu, Belediye Başkanı İrfan Dinç ile vatandaşların katılımı ile gerçekleşti.

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas kendisinin de bu bölgenin insanı olduğunu ve bölge sorunlarına hakim olduğunu kaydetti.

Kafkas, son 10 yılda tüm illerin Ankara'dan hak ettiği payı almaya başladığını belirterek, sağlık alanında önemli gelişmeler yaşandığını kaydetti.

Vatandaşlardan 112 acil servis konusunda duyarlılık beklediğini ifade eden Kafkas şunları söyledi:

"Recep Tayyip Erdoğan ile Türk siyaseti temize çekildi. Bizim 600 tane ambulansımız vardı 2002'de. Bunların markaları değişikti, çeşitli markaları vardı. Modelleri de değişikti. Ama hepsinin 2 tane ortak özelliği vardı. Bir tanesi yüzde 90'ının tekerleri kabaktı, ama yüzde 100'ünün de deposunda mazot yoktu. Hastanız varsa deposunu dolduruyorsunuz ve ambulans sizin hastanızı taşıyordu. Şimdi 10 senedir sizden para isteyen bir Allah'ın kulu var mı? Bakın daha bu ay 5 tane daha ambulans gönderdik Çankırı'ya. Ambulanslarımız son model ve gıcır gıcır. Şimdi burada bir şey isteyeceğim sizlerden. Allah rızası için ambulanslarımızı lazım olmadan aramayın. Yani arayanların yüzde 80'i dalga geçmek için arıyorlar. Ya etmeyin Allah aşkına. Bizim o arkadaşlarımız hayat kurtarmak için varlar. Bir de sizden başka bir şey rica edeyim. Bizim doktorlarımız sabah mesaiye başlıyor ve 5'e kadar sizi bekliyorlar. Eskiden her doktorumuzun bir muayenehanesi vardı. Eskiden çarşıda gittiğiniz muayenehaneleri şimdi biz hastanede açtık. Herkesin adı yazılı. İstediğin doktoru seçip, muayene olma imkanın var. Yetmez, evinde oturduğun yerde 'alo' diyorsun, istediğin saatte randevu alıyorsun ve gelip muayene oluyorsun. Şimdi bunu yapmıyoruz, akşam dükkanı kapatıp eve geçerken, hastaneye uğruyoruz. Ondan sonra da diziye yetişemedik, maçı kaçırdık diye doktorlara çıkışıyoruz. Doktor acil hastayla uğraşırken, biz diziye yetişeceğiz diye doktorları azarlıyoruz. Yani acile gelenlerin yüzde 80'i de acil değil. Bunda anlaşalım. Bundan sonra böyle yapmayacağız ki, bizim sağlık çalışanı kardeşlerimizde sağlık hizmetlerinin kalitesini artırsın. "

Milletvekili Hüseyin Filiz ise AK Parti hükümetinin tüm alanlarda olduğu gibi sağlık alanında da önemli hizmetlere imza attığını belirtti.

Milletvekili İdris Şahin ise MHP yönetiminde yapılan Çankırı Devlet Hastanesi ile AK Parti yönetiminde yapılan Çankırı Devlet Hastanesi Ek Binasının kıyas bile edilemeyeceğini kaydetti. MHP'li kadroların hastaneyi 10 yılda tamamladığını ifade eden Şahin, AK kadroların yeni hizmet binasını 18 ayda tamamlayarak hizmete açtığını kaydetti.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ise son yıllarda Çankırı'ya önemli yatırımlar yapıldığını ve bu yatırımlarla kentin yeni ivme kazandığını söyledi. Konuşmaların ardından açılışı yapılan hastane ek binası gezildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler