125 milyon liralık Saray aşkı

125 milyon liralık Saray aşkı

Galatasaray Kulübü Yönetimi’nin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ziyaretinin ardından yaptığı ve taraftarları ayağa kaldıran, “Ak Saray” övgüsünün sırrı çözüldü.

Galatasaray yönetiminin, saraya yönelik yaptığı muhteşem övgülerinin altından 125 milyon liralık vergi cezası çıktı. Kulübün bir süredir, “faizi ve gecikme cezaları” ile birlikte 125 milyon lirayı bulan vergi cezasını uzlaşma yöntemi ile sıfırlamaya çalıştığı bildirildi. Ak Saray ziyaretinin de bu kapsamda yapılan lobi faaliyetinin bir parçası olduğu kaydedildi. Dolayısıyla, kulübün saray ile ilgili övgülerinin tamamının, “duygusal” sebeplere dayandığı belirtildi. GS’nin “Ak Saray” övgülerinin perde arkası şöyle:

12 ARALIK’TA TEBLİĞ, 26 ARALIK’TA ZİYARET
Sarı kırmızılı kulübün taraflarını ayağa kaldıran “Ak Saray”a övgü krizinde süreç, Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’na bağlı müfettişlerin Galatasaray Kulübü yönetimine 41.6 milyon liralık vergi cezası tebliğ etmesi ile başladı. Kulüp yönetimi söz konusu cezayı, 12 Aralık 2014 tarihinde, borsaya yaptığı açıklama ile kamuoyuna duyurdu. Açıklamada, “Şirketimiz daha önceki yıllarda da benzeri vergi uyuşmazlıklarında söz konusu tutarlarda büyük indirimler sağlamıştır. Yine inceleme sonuçları da yetkililerimiz ve uzmanlarımız tarafından hâlen bu bağlamda değerlendirilmektedir. Gereken çalışmalar tamamlandığında yetkili organlarımızın İdare ile uzlaşmaya ve/veya incelemeler aleyhine dava yoluna gidilmesi konularında alacağı kararlar ayrıca açıklanacaktır” dendi. Özetle, açıklamada küçük yatırımcılara, vergi cezasının uzlaşma yöntemiyle düşürülmeye çalışıldığı yönünde mesaj verildi.

CEZANIN ARDINDAN SARAYA ZİYARET GERÇEKLEŞTİ
Kulüpten borsaya yapılan açıklamada 41.6 milyon lira olarak belirtilen vergi cezasının tebliğ edilmesinin ardından yönetim, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu istedi. Ankara’da oynanan Gençler Birliği maçı da bahane edilerek Erdoğan ile Ak Saray’da 26 Aralık’ta görüşme imkanı sağlandı. Galatasaray Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak ziyaretin ardından yaptığı sarayla ilgili açıklamasında ise, “Muhteşem bir köşk! Saray ile ilgili yapılan konuşmaların kıskançlık olduğunu düşünüyorum. Hatta bazı yabancı oyuncularımız Türkiye vatandaşı olmaya karar verdi” dedi. Bu açıklama ise, sadece Galatasaray taraftarlarını değil, diğer üç büyüklerin takımları tarafından tepkiyle karşılandı. Ve bazı taraftarlar önceki gün, Anıtkabir’i ziyaret ederek, konuyla ilgili duydukları rahatsızlığı dile getirdiler. Ekonomi kulislerinde ise, ziyaretin ve saray övgüsünün tamamen, vergi borcu ile alâkalı olduğu konuşuluyor. İddiaya göre, 41.6 milyon lira olarak açıklanan vergi borcu, gecikme cezaları ve faizi ile 125 milyon lirayı buluyor. Kulüp yönetimi uzlaşmalarla söz konusu borcun yüzde 90’ının silinmesi için girişimlerde bulunuyor. Bunun için de, hükümet nezdinde adeta lobi çalışması başlatıldı. Cumhurbaşkanlığı ziyareti de, bu kapsamda yapılan ziyaretler arasında yer alıyor. (TARAF)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler