13 askerin şehit olduğu saldırı ile ilgili farklı iddialar

13 askerin şehit olduğu saldırı ile ilgili farklı iddialar

Genelkurmay'ın 13 askerin şehit olmasını atıla el bombalarından çıkan yangına bağlamasına karşın farklı iddialar gündeme gelmeye başladı.

Genelkurmay 13 askerin şehit olmasını atılan el bombasından çıkan yangın sonucu olduğunu açıklamasına karşılık farklı iddialar da var.

Terör örgütüne yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı, TSK uçaklarından atılan bombaların büyük bir yangına yol açtığını 13 askerin de bu yangında şehit olduğunu öne sürdü.

Adı açıklanmayan bir korucunun anlattıklarının aktarıldığı haberde "Çatışma iki ayrı yerde çıktı. Şelıma'ya yakın yerde bir asker öldü. Daha sonra birlikler sevk edildi. Öğleden sonra 3-4 sıralarında ise iki savaş uçağı mevzileri içiçe geçen PKK'lıları ve askerleri bombaladı, büyük yangın çıktı. Yanan yeri gidin görün, el bombası böyle yangın çıkarmaz. Operasyonlarda askerler ya da korucular yan yana yürümez. En az 20 metre aralıkla yürürler. El bombasının bırakın yangın çıkarmasını, 13 askeri öldürmesi mümkün değil" ifadeleri kullanıldı.

"SADECE BOMBA DEĞİL"
Genelkurmay'ın açıklamalarından farklı bir iddia da Hürriyet gazetesinin internet sitesinde yer aldı. Habere göre askeri kaynaklar ve istihbarat birimleri, 6 kişilik bir grubun daha önce bölgede 10 gün boyunca keşif yaparak askeri hareketliliği izlediğini belirledi. Bu grubun bilgileri bildirdiği örgütün sözde Silvan sorumlusu da eylem kararı aldı. Eyleme Batman ve Bitlis kırsalında bulunan teröristler de destek olarak geldi.

Haberde en az 20 kişi oldukları belirtilen teröristlerin bölgede pusu kurup, mayın tuzakladığı, güvenlik güçlerine dört ayrı koldan uzun namlulu silah, el bombası ve lav silahlarıyla saldırdığı, çıkan yangına el bombalarının yanı sıra lav silahlarının da neden olduğu belirtildi.

6 TERÖRİST YARALI KAÇTI
Güvenlik birimleri teknik takip ve elde ettikleri bilgilerde 7 PKK’lının öldürüldüğü saldırıda, en az 6 teröristin de yaralandığını belirledi. Yaralı teröristlerin grubun kaçmasını da yavaşlatabileceği tahmin ediliyor.

BOLU VE KAYSERİ’DEN KOMANDOLAR SEVK EDİLDİ
Bu arada Bolu ve Kayseri Dağ ve Komando Komutanlıkları’nda ani olaylara karşı hazır bekletilen profesyonel birliklerin de hava yoluyla Diyarbakır ve Bingöl kırsalına gönderildiklerini öğrenildi.

Saldırıya karışan teröristleri etkisiz hale getirmek için borda bereli birliklerinde operasyon alanına gönderildiği belirlendi.

DİYARBAKIR’DA TÖREN DÜZENLENECEK
Saldırıda şehit olan askerler için yarın Diyarbakır Asker Hastanesi’nde cenaze töreni düzenlenecek. Törene İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Jandarma Genel Komutanı Necdet Özel’in de katılacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler