13 şehit törenle uğurlandı

13 şehit törenle uğurlandı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde PKK ile çıkan çatışmada şehit olan 13 asker için Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

Törene, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel katıldı.

TÖRENDEN FOTOĞRAF KARELERİ İÇİN TIKLA

Bozdağ, Şahin ve Eker alana gelirken şehit Onbaşı Fahrettin Aksu'nun eşi ile sohbet ettiler, bir yaşında olduğu belirtilen çocuğu ile ilgilendiler.

Şehitlerin naaşlarının katafalka konulması ile başlayan törende, şehitlerin öz geçmişleri okunurken bazı şehit yakınları göz yaşlarına hakim olamadı.

Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, törende yaptığı konuşmada, önceki günlerde Bingöl ve Diyarbakır arasında kaçırılan 3 kişi için arama çalışmaları başlattıklarını, bu çerçevede Diyarbakır Silvan kırsalında gerçekleştirdikleri operasyonlar çerçevesinde bir grup bölücü teröristle temas sağlandığını kaydetti.

CENAZELER UÇAKLA MEMLEKETLERİNE GÖNDERİLDİ

Şehitlerin naaşı Diyarbakır Havalimanı'na götürülmek üzere alanda bekletilen ambulanslara konulurken ve araçlar tören alanından ayrılırken başta İçişleri Bakanı Şahin olmak üzere törene katılanlar duygulu anlar yaşadı.

Törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, bazı bakanlar ve kuvvet komutanları çelenk gönderdi.

Bu arada şehit Fahrettin Aksu'nun çocuğunun güneşten etkilenmemesi için alandaki bir asker, şehidin ailesine şemsiye verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler