13 yaşındaki öğrenciyle ilişkiye 12,5 yıl hapis

13 yaşındaki öğrenciyle ilişkiye 12,5 yıl hapis

Öğrencisiyle ilişkiye giren antrenör, 12.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı

 

Eskişehir'de 17 yaşındaki kız öğrencisi İ.G.K.'ya 13 yaşındayken cinsel ilişkiye girdiği iddiasıyla yargılanan atletizm antrenörü 27 yaşındaki İ. Oğuz, 12.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
 
Eskişehir'deki bazı ilköğretim okullarında atletizm antrenörlüğü yapan İ. Oğuz, iddialara göre 3 Haziran 2008 tarihinde garda boş bir tren vagonunda sporcusu İ.G.K. ile ters ilişkiye girdi. Olay tarihinde 13 yaşında olan İ.G.K., polis merkezine giderek antrenörü İ.
 
Oğuz'dan şikayetçi oldu. İ.G.K., İ.Oğuz'un daha önce bir kaç kez stadyumundaki bir odada kendisiyle ters ilişkiye girdiğini, son olarak da tren vagonunda kendisiyle cinsel ilişkide bulunduğunu öne sürdü.
 
Atletizm antrenörü İ. Oğuz şikayet üzerine gözaltına alındı. İfadesinde İ.G.K. ile kendi isteği ile cinsel ilişkiye girdiğini iddia eden İ. Oğuz, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. İ. Oğuz hakkında 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Yaklaşık 2 yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan İ. Oğuz bugün son kez mahkeme heyetinin karşısına çıktı. Duruşmaya İ.G.K. katılmadı. Tutuksuz sanık İ.Oğuz, duruşmada İ.G.K. ile kendi rızasıyla ilişkiye girdiğini öne sürerek pişman olduğunu söyledi.
 
1'inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporu okudu. Raporda İ.G.K.'nin olay nedeniyle ruh ve beden sağlığının bozulduğu belirtildi. Mahkeme heyeti İ. Oğuz'u 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.
 
Kaynak: milliyet.com.tr/DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler