1319 gün sonra gelen zafer - İZLE

1319 gün sonra gelen zafer - İZLE

Fatih Terim’in G.Saray’ı F.Bahçe’yi yok etti...

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasındaki derbide Galatasaray, TT Arena'da Fenerbahçe'yi sahadan silip 3-1 kazandı. Sarı-Kırmızılı ekibin gollerini 33'te Eboue, 41'de Elmander ve 66'da Melo kaydetti. Böylece Cimbom'un 3 yeni futbolcusu 'gerçek Galatasaraylı' oldu. Fenerbahçe'nin tek sayısı kariyerinde Galatasaray'a karşı 7. golünü atan Alex'ten geldi.

Sarı-Kırmızılı tam 59 lig haftası ve 639 gün sonra yeniden haftayı lider kapatmanın sevincini yaşadı.

ASLAN FIRTINA GİBİ BAŞLADI
 Karşılaşmaya etkili başlayan Galatasaray, kanatlardan geliştirilen ataklarla tehlikeler yaratırken, ilk 20 dakikada Fenerbahçe kalesini adeta kuşatmaya aldı. Orta sahada çok fazla top kazanan ve rakibinin ileri çıkmasına izin vermeyen sarı-kırmızılı ekip, üst üste pozisyonlara girmesine rağmen, Baros, Kazım, Elmander ve Emre ile bir çok fırsatı değerlendiremedi. Ardından Eboue ile aradığı golü bulan sarı-kırmızılılar, Elmander ile farkı 2'ye çıkararak ilk yarıyı kendisi için oldukça avantajlı bir skorla tamamladı.

VOLKAN FARKI ÖNLEDİ
Karşılaşmaya Galatasaray'ın baskısı altında başlayan Fenerbahçe'de yapılan top kayıpları, kalesinde önemli gol tehlikelerine neden oldu. İleride bir türlü çoğalamayan sarı-lacivertlilerde, rakibinin tempolu oyunu karşısında savunmaya çok iş düşerken, kalesine adeta duvar ören Volkan Demirel, ilk bölümde takımının direncinin kırılmasını önledi.

KAPANIŞ ALEX'TEN
İlk yarıda elde ettiği 2-0'lık skorun avantajıyla ikinci devreye rahat çıkan Galatasaray, etkili oyununu devam ettirdi. Fenerbahçe'nin üzerine geldiği anlarda kalesini başarıyla koruyan sarı-kırmızılılar, Melo ile 3. golü bularak iyice rahatladı.

Stoch'un şutunda önemli bir gol şansını yitiren Fenerbahçe, Alex'le uzatma dakikalarında bir gol atarak derbi maçtan 3-1 yenik ayrıldı.

Elmander 37 gün sonra gol attı
Galatasaray'ın İsveçli futbolcusu Elmander, ligde 37 gün sonra fileleri havalandırdı. Lig'de en son 30 Ekim'de oynanan Kayserispor maçında gol atan  Elmander, son oynadığı Mersin İdman Yurdu, Beşiktaş ve Sivasspor maçlarını boş geçti. Bu sezon Samsunspor, Bursaspor, Gaziantepspor ve Kayserispor maçlarında gol atan Elmander, 5. golünü Fenerbahçe filelerine gönderdi.

Eboue'den muhteşem gol
Maçın 33. dakikasında, forvet oynayan Elmander'in asistiyle sağ çaprazdan ceza sahasına giren Eboue, muhteşem bir gol attı. Sarı-lacivertli rakibi Yobo'dan güzel bir çalımla sıyrılan sağ bek Eboue, güzel bir vuruşla topu filelere göndererek takımını öne geçirdi. Eboue, geçtiğimiz hafta Gençlerbirliği maçını kazandıran golünden sonra Fenerbahçe maçını da boş geçmedi.

Melo'dan Pitbull şov
Karşılaşmanın 66. dakikasında takımını 3-0 öne geçiren golü atan Melo, daha sonra ilginç Pitbull şovunu tekrarladı. Golden sonra dizlerinin üstünde Pitbull gibi yürüyerek gol şovunu yapan Melo, taraftarlardan büyük alkış aldı. Melo, bu sezon 4. golünü Fenerbahçe filelerine gönderdi.

Eboue korkuttu
Maçın 78. dakikada topla atağa kalkarken bir anda kendini yere bırakan Eboue, herkesi korkuttu. Maçın ilk golünü atan Eboue, yapılan tedavisinin ardından oyuna devam ederken, futbolcu yerini 85. dakikada Servet'e bıraktı. Bu sırada, Galatasaraylı taraftarların sahaya atkılarını atmaları dikkat çekti.

Meşaleden ceza gelebilir
Galatasaraylı taraftarlar, Elmander'in attığı golden sonra kale arkası tribünde meşale yaktılar. Yasak olan maddeler içinde yer alan bu hareket nedeniyle sarı-kırmızılı kulübe ceza gelebileceği ifade edilirken, stat hoparlörlerinden yapılan anons sonrasında meşale söndürüldü.

Sarı-lacivertliler bu sezon 2. yenilgisini aldı
Fenerbahçe, Galatasaray karşısında aldığı mağlubiyetle bu sezon 2. yenilgisini aldı. Ligin 10. haftasında Sivasspor'a deplasmanda 2-0 yenilen sarı-lacivertliler, sarı-kırmızılı ekip karşısında ikinci yenilgisiyle tanıştı. Sarı-lacivertliler bu sezon 14 maçta 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 14 puan yitirdi.

Bu arada karşılaşmanın 32. dakikasında Ziegler'in yerde kaldığı bir pozisyonda hakem Fırat Aydınus devam kararı verince, saha kenarına kadar gelen Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman hakeme serzenişte bulundu.

GALATASARAY: 3 - FENERBAHÇE: 1

STAT: Türk Telekom Arena
HAKEMLER: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu

GALATASARAY: Muslera, Eboue (Dk. 85 Servet Çetin), Semih Kaya, Ujfalusi, Hakan Balta, Melo, Kazım Kazım, Selçuk İnan, Emre Çolak (Dk. 87 Ayhan Akman), Baros (Dk. 69 Riera), Elmander
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bilica, Yobo, Ziegler, Selçuk Şahin, Emre Belözoğlu (Dk 46 Semih Şentürk), Cristian, Caner Erkin (Dk. 73 Özer Hurmacı), Bienvenu (Dk. 46 Stoch, Alex
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

GOLLER: Dk. 33 Eboue, Dk. 41 Elmander, Dk. 66 Melo (Galatasaray), 90 2 Alex (Fenerbahçe)
SARI KARTLAR: Dk. 3 Eboue (Galatasaray), Dk. 56 Caner Erkin, Dk. 64 Selçuk Şahin, Dk. 75 Semih Şentürk (Fenerbahçe)

kaynak: haberturk.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler