16 yaşındaki çocuğa Erdoğan'a hakaretten 5 bin 660 lira ceza

16 yaşındaki çocuğa Erdoğan'a hakaretten 5 bin 660 lira ceza

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sosyal medyadan hakaret ettiği gerekçesiyle 16 yaşındaki çocuğa 5 bin 660 lira adli para cezası verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Twitter’dan hakaret ettiği gerekçesiyle İstanbul çocuk mahkemesinde görülen davada karar çıktı. 16 yaşındaki sanık D.Y. duruşmaya gelmedi. Sanığın avukatının hazır bulunduğu duruşmaya Erdoğan’ın avukatları da katılmadı.Sanık D.Y.’nin avukatı, suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat talebinde bulundu.

Kararını açıklayan mahkeme, D.Y.’nin Erdoğan’a hakaret suçunu işlediğine hükmetti. Sanığa önce 90 gün adli para cezası veren mahkeme, Erdoğan’ın kamu görevlisi olması gerekçesiyle cezanın alt sınırının bir yıldan az olamayacağı için cezası 365 güne çıkardı. Sanığın 15-18 yaş arasında olması nedeniyle indirim yapan mahkeme, cezayı 283 gün olarak belirledi. Bu ceza günlüğü 20 liradan 5 bin 660 lira adli para cezasına çevrildi. Cezanın 10 eşit taksitte ödenmesine hükmeden mahkeme, sanığın sabıkasız olması ve bir daha suç işlemeyeceği yönünde kanaat oluşması nedeniyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Mahkeme, sanığın 3 yıl denetime tabi tutulmasına hükmetti.

Sanık D.Y. bu süre içerisinde suç işlemezse bu cezası ortadan kalkacak. Ancak yeni bir suç işlerse aldığı bu ceza infaz edilecek.

Mahkeme, Erdoğan’ın bin 100 TL’lik avukatlık ücretini sanığın ödemesine hükmetti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler