17 araç içindeki insanlarla birlikte yandı

17 araç içindeki insanlarla birlikte yandı

Suriye’nin başkenti Şam’ın Mezra Mahallesi çok büyük bir patlamayla sarsıldı.

Patlayıcı yerleştirilmiş bir araçla düzenlendiği bildirilen saldırıda çok sayıda sivilin öldüğü iddia edilirken, Rusya’nın Şam Büyükelçiliği’nin de ağır hasar gördüğü belirtildi.

Suriye devlet televizyonu, Şam'ın Mezra bölgesindeki Abdullah Bin Zübeyir Okulu ile Haresta ve Duma minibüs durakları yakınında bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu, aralarında çocukların da bulunduğu onlarca kişinin öldüğünü ve yaralandığını duyurdu.
 
48 SAAT MÜHLET VERİYORUZ
Devlet televizyonu, iki yıla yakın süredir Devlet Başkanı Beşar Esad hükümetine karşı savaşan isyancılara göndermeyle “teröristleri” suçlayarak, patlamanın ardından alevler içindeki araçların görüntülerini yayınladı.
 
Saldırıda iki binanın tamamen yıkıldığını belirten televizyon kanalı, patlama bölgesinde 17 aracın içindekilerle beraber yandığını, en az 31 kişinin öldüğünü ve 40 aracın da hasar gördüğünü bildirdi.
 
İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, patlayıcı yerleştirilen aracın, Baas Partisi’nin merkez binasına 300 metre mesafede infilak ettiğini duyurdu.
 
Mezra’daki büyük patlamanın ardından şehrin çeşitli yerlerinde en az iki patlama daha olduğu ifade edildi. Ancak detay verilmedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler