17 Aralık rüşvet görüntüleri ABD mahkemesinde

17 Aralık rüşvet görüntüleri ABD mahkemesinde

Reza Zarrab'ın tutuklu bulunmasıyla ilgili davanın savcısı Preet Bharara, Türk bakanların rüşvet aldıklarına ilişkin görüntüleri kanıt yaptı. Savcı Bharara, Zarrab'ın sorgu görüntülerini de kanıt listesine dahil ederek, Zarrab'ın 'iyi İngilizce' konuştuğu

ABD’de tutuklu bulunan Reza Zarrab’ın yarın görülecek kefalet duruşması öncesinde, davanın savcısı Preet Bharara son dilekçesini ve ekli kanıt dosyasını da mahkemeye sundu. Amerikalı Savcı, Zarrab’ın avukatının 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk iddianamesine “dedikodulardan ibaret, imzasız belge” çıkışına karşılık, bu kez de 17 Aralık’ta AKP’li eski bakanların rüşvet aldıklarını belgeleyen görüntüleri dosyaya ekledi.

Bharara, “17 Aralık iddianamesindeki bilgiler, ABD’nin yaptığı soruşturmadaki bilgilerle örtüşüyor” bilgisini de verdi.

İNGİLİZCE BİLDİĞİNİ SORGU KASEDİYLE KANITLADI
Zarrab’ın Avukatı Brafman’ın “Müvekkilim iyi ingilizce bilmediği için sorguda bazı beyanları yanlış oldu” iddiasına karşılık da Savcı Bharara Zarrab’ın ABD’deki sorgusunun görüntülerini de “kanıt” olarak dava dosyasına ekledi.

Ancak Zarrab’ın avukatı FBI sorgulama videosunun mahkeme dışında yayınlanmasını “koruma kararı” (Protective Order) kararı aldırarak engelledi. Zarrab’ın ifadesinin videosu kamuoyuna açıklanmadı.

“TELEFONUNDA İNGİLİZCE MESAJLAR VAR”
Savcı Bharara, Zarrab’ın çok iyi İngilizce konuştuğunu gösteren ifade görüntülerine ek olarak, telefonundaki İngilizce yazışmaları da kanıt olarak sundu. Savcı Bharara’nın 12 sayfalık dilekçesinde, Zarrab’ın kullandığı cep telefonunun “kullanım dilinin bile İngilizce” olduğu da vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler