18 maden işçisi hayata tutunmaya çalışıyor!

18 maden işçisi hayata tutunmaya çalışıyor!

Karaman'daki maden ocağı yetkilisi: Mahsur kalan işçiler için umudumuz yok.

Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Pamuklu köyü yakınlarında, Has Şekerler Madencilik’e ait kömür ocağını su basması sonucu meydana gelen göçükte yaklaşık 20 işçi mahsur kaldı. Ocak yetkilisi mahsur kalan işçilerin kurtulması için umut olmadığını söyledi.

Göçüğün öğle saatlerinde, sabah vardiyasına giren işçilerin çalıştığı sırada yaşandığı belirtildi. 16 kişilik kurtarma ekibinin yanı sıra AFAD ekipleri de işçileri kurtarmak için ocağa hareket etti.

ŞİRKET SAHİBİ AKP'DEN ADAY OLMUŞ 
Has Şekerler Madencilik Enerji Nakliyat İnşaat şirketinin 25 Haziran 2014’teki ticaret sicil kayıtlarına gören şirketin tek hissedarının Saffet Uyar olduğu bilgisi yer alıyor. Uyar 2009 yerel seçimlerinde AKP’den Karaman’ın Ermenek ilçesinin Güneyyurt beldesi belediye başkanlığı için aday olmuştu. Seçimi MHP’li Celil Yağız, 84 oy farkla kazanmıştı.

‘UMUDUMUZ YOK DENEBİLİR' 
Maden ocağı yetkilisi Şahin Uyar, CNN Türk’e bağlanarak, “Olay esnasında içeride 26 kişi vardı. Sekizi kaçıp kurtuldu. Ocakta şu anda yaklaşık 50 metre su var. Olayın ardından üç saat geçti, içeride kalan arkadaşlarımız için umudumuz yok denebilir” dedi.

Madendeki su baskınını ‘kaçınılmaz‘ olarak tanımlayan Uyar, “Siz yolda giderken ne zaman trafik kazası yapacağınızı tahmin edebiliyor musunuz? Bu da öyle bir şey” dedi.

Ancak Uyar, kazanın meydana geldiği bölgede tersine bir galeri olduğunu ve oraya kaçtılarsa 18 işçinin kurtulma şansının olduğunu da sözlerine ekledi.

BİR AY KAPALI KALMIŞ 
Uyar, madende daha önce benzer bir kazanın yaşanmadığını belirterek, “Torba yasa öncesinde maden ocağını bir aylığına kapatmıştık. Ardından işçilerle konuşup anlaştık ve ocak yeniden açıldı” diye konuştu.

‘ALLAH'TAN ÜMİT KESİLMEZ 
Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Mustafa Aktaş’ın ise tek söyleyebildiği “Şu an su çekme işlemleri başlatıldı. Allah’tan ümit kesilmez” oldu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve CHP heyeti de Karaman’a gidiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler