182 kişi açlık grevine son verdi!

182 kişi açlık grevine son verdi!

12 Eylül'den bu yana açlık grevindeydiler...

Van F Tipi Cezaevi’nde siyasi tutukluların 12 Eylül’de başlattığı açlık grevinde 182 kişinin eylemlerine son verdiği belirtildi. Açlık grevine son verenler arasında tutuklu olan Van eski Belediye Başkanı Bekir Kaya da bulunuyor.

Cezaevlerinde siyasi tutuklu ve hükümlülerin 12 Eylül’de başlattığı süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine, Van F Tipi Kapalı Cezaevi’nden ise 200 tutuklu ve hükümlü katıldı.
 
10 Haziran 2012’de yapılan operasyonda gözaltına alınıp ’terör örgütü üyeliği’ suçlamasıyla tutuklanarak Van F Tipi Kapalı Cezaevi’ne konulan Van eski Belediye Başkanı Kaya, BDP Van Eski İl Başkanı Cüneyt Caniş ve Van eski Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Güler, Edremit eski Belediye Başkanı Abdülkerim Sayan ile Özalp eski Belediye Başkanı Murat Durmaz da bir süre sonra açlık grevine destek verdi. Açlık grevini sürdüren 200 kişiden 182’sinin bu sabah eylemlerine son verdiği belirtildi. Açlık grevine son verenler arasında Kaya, Caniş, Güler, Sayan ile Durmaz’ın da bulunduğu ifade edildi.  
 
EYLEMİ BIRAKANLAR "6 GÜNLÜK"ÇÜLER
Edinilen bilgilere göre; Van F Tipi kapalı cezaevinde 200 tutuklu açlık grevindeydi. Bunlardan 18'i 12 Eylül'den bu yana grevi sürdürürken, grevi sonlandıran 182 tutuklu son 6 gündür açlık grevinde bulundukları öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler