2 polis şehit

2 polis şehit

Osmaniye'de teröristlerin saldırısı sonucu 2 polis memuru şehit oldu.

Osmaniye’de Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait öğrenci yurdunun önünde görev yapan 3 trafik polisine PKK’lı teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıda 2 polis memuru şehit oldu, 1 polis memuru da ağır yaralandı. Kaçan teröristlerden 1’i çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirildi.

Olay, saat 13.15 sıralarında merkez Fakıuşağı Mahallesi’ndeki üniversite bölgesindeki Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait öğrenci yurdu önünde meydana geldi. Henüz plakası belirlenemeyen hafif ticari araçla gelen ve 4 kişi olduğu sanılan PKK’lı teröristler, yol kenarına park ettikleri 80 A 5440 plakalı resmi otomobilden inerek yurt binası önünde görev yapan 3 trafik polisine uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Saldırıda 2 polis memuru olay yerinde şehit olurken, 1 polis memuru da ağır yaralandı. Saldırganlar, olay yerinden geldikleri araçla hızla uzaklaştı.

Amanos Dağlarının eteğindeki Zorkun Yaylasına doğru kaçan PKK’lılar, araçlarını Orman İşletme Müdürlüğünün yakınlarında terk ederek yaya olarak ormanın içine girdi. Jandarma ve polisin Özel Harekat timleri de bölgeye sevk edildi. Güvenlik güçleri, Karacalar Mevkiinde karşılaştıkları teröristlerle çatışmaya girdi. Çatışmada 1 terörist ölü olarak geçirildi, diğerleri ise sık ormanın içine kaçtı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri sırasında saldırıyı duyan Osmaniye Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren de olay yerine gelerek saldırı ve operasyonla ilgili bilgi aldı.

kaynak: radikal.com - (dha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler