2 şehit, 6 PYD'li öldürüldü

2 şehit, 6 PYD'li öldürüldü

Şanlıurfa'da PKK/PYD ile yaşanan çatışmada 2 asker şehit öldü. Şüphelilerin sınırı geçmeye çalışan kaçakçılar olduğu sanılıyordu.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Şanlıurfa'da PKK ile çatışmada 2 askerin şehit olduğu duyuruldu. 

Genelkurmay Başkanlığı'nın sayfasında yer alan açıklamada, piyade er Adem Döğüşgen ile piyade er Berat Sağırkaya'nın şehit olduğu belirtildi.

GENELKURMAY: EN AZ PYD/PKK’LI 6 TERÖRİSTİN ÖLDÜ
Ceylanpınar’da sınır hattında çıkan silahlı çatışma sonucu 2 askerin şehit olmasının ardından Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden yazılı açıklama yaptı. Çatışmalar sırasında PYD/PKK mensubu en az 6 teröristin öldürüldüğü belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"3’üncü Hudut Alayı 1’inci Hudut Taburu 1’inci Hudut Bölük Komutanlığı (Ceylanpınar/ Şanlıurfa) Karadağ Hudut Karakolu sorumluluğunda bulunan Yedi Numaralı Çelik Kule bölgesindeki nöbetçiler tarafından, sınırın Suriye tarafından Türkiye istikametine yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 10-15 kişilik gruba ’Dur’ ikazında bulunulmuş, ikaza uymayan şahıslar tarafından, nöbetçilere ateş açılmıştır. Anılan silahlı grup tarafından açılan ateş sonucu; P. Er Adem Döğüşğen, P. Er Berat Sağırkaya ve Shh.Onb. Yiğit Şahan ağır yaralanmıştır. Yaralı personelden P. Er Adem Döğüşğen Ceylanpınar Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 22.10’da şehit olmuştur. P. Er Berat Sağırkaya ise, Gaziantep Üniversite Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, 22 Temmuz 2014 günü saat 02.45’te şehit olmuştur. Shh.Onb. Yiğit Şahan’ın tedavisine, Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesinde devam edilmektedir.

Saldırı olayını müteakip; olay yerine, Karadağ ve Aksoy Hudut Karakolları’ndan süratle birer Ani Müdahale Mangası sevk edilmiş olup, açılan ateşe ateşle karşılık verilmiştir. Çatışmada, en az 6 PYD/PKK mensubu teröristin öldüğü değerlendirilmektedir."

SINIR BİRLİKLERİ ALARMDA
Silahlı çatışma ve 2 askerin şehit olmasının ardından sınır hattında güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Gece saatlerinden itibaren olayın meydana geldiği Altıntepe Mahallesi’nin sınıra yakın noktalarına sivillerin geçişine izin verilmezken, Suriye sınırındaki Ceylanpınar’ın yanı sıra Akçakale, Suruç ve Birecik ilçelerinde de önlemler artırıldı. Askeri birliklerin alarm durumuna geçmesine yol açan çatışmanın ardından, sınır hattındaki kritik noktalara personel ve zırhlı araç takviyesi yapıldı.

ceylanpinar-pkk-pyd-catismaninyasandigibaraka-sozcu-resim-07.jpg

ŞEHİT ER DÖĞÜŞGEN MEMLEKETİNE UĞURLANDI
Ceylanpınar’da, sınırı yasadışı olarak geçmeye çalışan grupla çıkan silahlı çatışmada şehit olan 21 yaşındaki Piyade er Adem Döğüşgen için bu sabah Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde tören düzenlendi. Törene Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, protokol üyeleri ile askeri erkan katıldı. Şehit askerin cenazesi, silah arkadaşları tarafından omuzlanarak cenaze aracıyla 20’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı’na götürüldü. Burada askeri helikoptere konulan cenaze, İl Müftüsü İhsan Açık’ın dua etmesinin ardından defnedilmek üzere memleketi Hatay’a götürüldü.

ŞEHİT SAĞIRKAYA NİĞDE’YE GÖNDERİLECEK
Dün geceki çatışmada ağır yaralanan ve getirildiği Gaziantep’te şehit olan Piyade er Berat Sağırkaya’nın cenazesi ise Gaziantep Adli Tıp Kurumu morgunda tutuluyor. Şehit erin cenazesinin yapılacak törenin ardından defnedilmek üzere memleketi Niğde’ye gönderileceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler