2 Türk pilot kaçırıldı

2 Türk pilot kaçırıldı

Türk Hava Yolları'nda çalışan iki pilot Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta kaçırıldı.

Türk Hava Yolları Basın Müşavirliği pilotların kaçırıldığını doğruladı ve isimlerinin pilot Murat Akpınar ve co-pilot  Murat Ağca olduğunu bildirdi.
 
Lübnan basınında yer alan haberlerde de Ağca ile Akpınar'ın havalimanından otobüsle sahil kıyısında bulunan Ayn Mreisseh'deki otellerine gittikleri sırada Cocodi Köprüsü'nde önünü kesen iki otomobilin içinden inen kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldığı ifade edildi.
 
Kaynaklar saldırganların toplamda dört kişi olduğunu ve otobüste bulunan 2 kişi ile birlikte 2 Türk pilotunu kaçırdıklarını, geriye kalan 7 kişiye dokunmadıklarını bildiriyor.
 
İÇİŞLERİ BAKANI DOĞRULADI
Lübnan İçişleri Bakanı Marwan Charbel de AFP'ye yaptığı açıklamada, "Kaçırma operasyonu sabaha karşı 03.00'te yaşandı. Havaalanından otellerine gitmek isteyen Türk Hava Yolları personelini taşıyan bir otobüs hedef alındı" dedi. Charbel Cumhurbaşkanı Mişel Suleyman'ı da olayla ilgili bilgilendirdi.
 
Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız LBCI TV'ye yaptığı açıklamada olayı takip ettiğini ve Lübnanlı yetkililerin iki pilotun serbest kalması için çalıştığını ümit ettiğini ifade etti.
 
Olayla ilgili soruşturma başlatan Beyrut emniyet güçleri, otobüs şoförünün ifadesini aldı. Otobüsün de Türk Hava Yolları'na ait olduğu, şoförün ise Zuayter aşiretinden olduğu bildirildi.
 
AKILLARA SURİYE'DE KAÇIRILAN LÜBNANLILAR GELDİ
Yüksek Şii İslam Konseyi tarafından Suriye'de kaçırılan Lübnanlı hacıların durumunu takip etmekle görevlendirilen Şeyh Avvas Zgeyb, pilotların kaçırılmasında rolleri olduğunu reddetti ancak, "Bilseydik desteklerdik. Lübnanlılar kaçırılalı bir yıldan fazla zaman oldu ve Türkler Lübnanlıların duygularıyla oynuyor" dedi.
 
Kaçırılan hacıların ailelerinin sözcüsü Hayat Avali de olayla bir ilgileri olmadığını söyledi.
 
TÜRKİYE'YE "OYALAMA" SUÇLAMASI
Aileler geçtiğimiz aylarda Beyrut'taki Türkiye Büyükelçiliği ile Türk Hava Yolları binası önünde protestolar düzenlemişlerdi. Aileler Türkiye'yi hacıları kaçıran Suriyeli isyancılarla müzakerelerde oyalanmakla suçluyor.
 
Mayıs 2012'de 11 Lübnanlı İran'da Şiiler için kutsal bir bölgede hac ibadetlerini yerine getirdikten sonra ülkelerine dönerken Halep'te kaçırılmıştı. Hacılardan iki tanesi serbest bırakıldı ancak diğerleri halen Halep'in Azaz kasabasında tutuluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler