20 tonluk köprüyü çalan hırsızlar yakalandı

20 tonluk köprüyü çalan hırsızlar yakalandı

Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde yaklaşık 20 ton ağırlığındaki köprüyü çalanlar yakalandı.

Gölcük'e bağlı İhsaniye Mahallesinin Karakaş Mevkii'nde oturanların bağ ve bahçeleri ile mahallenin üst kesiminde yapılan evlere gidip gelmede kullandıkları, üzerinden traktör ve otomobil de geçebilen Hisardere üzerindeki 15 yıllık köprü kısa süre önce çalındı. Hırsızlığın ortaya çıkması ardından harekete geçen polis kapsamlı araştırma yaparken bölgedeki hurdacıları da tek tek taradı.

5 BİN 400 TL'YE SATMIŞLAR
Gazete ve televizyonlarda yer alan bu olayı polis iki günde çözdü. Yapılan araştırmalarda, Hisardere'nin islah çalışmasını yapan müteahhit firmada çalışan İlyas Sami Türker adlı iş makinesi operatörünün, kaynakçı Çetin Cansu ve Şeyho Durmaz ile birlikte demir köprüyü oksijen kaynağı ile bulunduğu yerde parçalara ayırdıktan sonra iş makinesi ile kamyona yükledikleri, ilçede bulunan Mehmet Eşsiz ve oğlu İsmail Eşsiz'e ait hurdacıya 5 bin 400 TL'ye sattıkları belirlendi.
 
Bu kişileri gözaltına alan ekiplerin araştırmalarında, 20 ton ağırlığındaki köprü parçalarının, aracı iki hurdacıdan daha geçtikten sonra Kocaeli'nin Dilovası İlçesi'nde bulunan bir Demir Çelik Tesisi'ne gönderildiği ve muhtemelen burada da diğer hurda demirlerle birlikte eritildiği anlaşıldı.
 
Poliste ifadeleri alınan 5 kişiden hurdacı Mehmet Eşsiz ve oğlu İsmail Eşsiz serbest bırakılırken, İlyas Sami Türker, Çetin Cansu ve Şeyho Durmaz Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler