2020ye kadar Fatih Terim

2020'ye kadar Fatih Terim

Fatih Terim, 7 yıllık rekor bir anlaşma ile A Milli Takım’daki görevine resmen başladı.

Dünya Kupası Elemeleri’ndeki son 4 maç öncesinde A Milli Takım’ın başına geçen ancak resmi imza atmayan Fatih Terim, dün rekor bir anlaşma ile 5+2 yıllık sözleşme imzaladı. Adana’da oynanan Kuzey İrlanda mücadelesi öncesinde basının karşısına geçen ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve yöneticilerin katıldığı törende 2020’ye kadar Milli Takım’ın sorumluluğunu alan İmparator, her gelenin yeniden yapılanmaya gittiğini ancak kendisinin bunun yerine reform yapmayı tercih ettiğinin altını çizerek, şunları söyledi:
 
“İki gündür başkana sözleşme için ‘yok’ demekten üzüntü duyuyordum ama bugünkü son toplantıdan sonra buna karar verdik. Reformlara karar verdik. Türk futbolunun geleceğini inşallah çok güzel şekilde inşaa ederiz. Türk futbolunun yapı taşlarını birer birer doğru şekilde inşaa etmeye özen göstereceğiz. Her dakika yeniden yapılanma olmaz, bu yüzden reform yapacağız. Buradan bir selamım da eşime olacak. Yurt dışında. Seyreder mi bilmiyorum ama ona sürpriz olacak.”
 
‘Bana değil, Arıboğan’a sor'
A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, düzenlenen basın toplantısında bir gazetecinin sorusuna kızdı... Gazetecinin Lütfi Arıboğan’ın, “Terim’in hayallerinde milli takım vardı. G.Saray’dan ayrılması bizim dışımızdaki etkenlerden oldu” sözlerini hatırlatması üzerine tecrübeli teknik adam, “Gerçekten de maça gitmeden önce uygun bir soru sordun. Sana tavsiyem, git onlara sor” dedi.
 
Demirören: Her turnuvaya katılan bir takım yaratacağız
TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Terim’in imza atması için çok çalıştıklarını ve sonunda başardıklarını belirterek istikrar için uzun bir sözleşme yaptıklarının altını çizdi. Terim’in ilk maçına Adana’da çıkmasının da bir ayrıcalık olduğunu belirten Demirören, “Hocamızı ikna etmek için ne sene ne de maddiyat konuştuk. Hocamız ‘mayısa kadar imza atmayacağım’ sözünü hatırlattı. Bekleyen çok işimiz var o yüzden hocamızı ikna ettik. Hocamızla 5+2 yıllık mukavele yaptık. Hedefimiz bir turnuvaya katılıp katılmamak değil. Hedefimiz her turnuvada olan bir takım yaratmak. Uzun vadede her turnuvaya katılacak bir takım üzerinde anlaştık” ifadelerini kullandı.
 
Yıllık 3.5 Milyon Euro kazanacak
A Milli Takım’ın başına 3. kez geçen Terim, 5+2 yıllık sözleşmenin karşılığında yıllık 3.5 milyon Euro kazanacak. Sözleşmenin iki yıllık opsiyonunun Federasyonun isteği dahilinde uzatılacağı açıklanırken Terim’in 5 yılda kazanacağı toplam rakam ise 17.5 milyon Euro olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler