21 yardıma muhtaç aileye damızlık gebe düve verildi

21 yardıma muhtaç aileye damızlık gebe düve verildi

Çankırı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı damızlık gebe düve dağıttı.

Çankırı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından gerçekleştirilen 7 adet süt inekçiliğini geliştirme projeleri kapsamında 21 aileye 2’şer adet toplam 42 tane büyükbaş damızlık gebe düve ve 68 bin kg süt yemi ile870 kgbuzağı yemi dağıtımı yapıldı. Dağıtılan düveler ve yemlerin maliyeti KDV dahil 262 bin 969 TL. Yem ve sigorta ile birlikte düve yaklaşık 6 bin 261 TL’ye malolurken çiftçi bu meblağı 2 sene ödemesiz takip eden 6 yıl içerisinde eşit miktarda her yıl bir kez ödeme yaparak ödeyecek.

Hayvan pazarında yapılan dağıtıma Vali Vekili Haldun Aksalman da katıldı. Kur'a çekimi ile hak sahipleri düvelerini araçlarına yükledi.

“Biz size faizsiz para değil faizsiz inek veriyoruz” diyen Aksalman, “Bu bir borç hibe değil. Devlet dışında kim böyle bir borç verir? Babanız bile vermez. Devlet size bunu 70 milyon insanın adına veriyor. Onun için size verilen emanete iyi bakın. Sevgiyle yaklaşılan her şey mutlu olur. Art niyet düşünmeyin. Hayvana bakmayıp hasta edip kesip satma ve ayrıca sigortadan para alma düşüncesinde asla olmayın, çünkü o para kesinlikle yine sizden, çocuğunuzdan bir şekilde çıkar. Devlete kazık atma düşüncesi olursa o işten hayır çıkmaz.

Sizlere verilen bu hayvanlara iyi bakın. İşi doğru yapmaya mecbursunuz. Bilmediğiniz konularda mutlaka bilenden veya Tarım İl Müdürlüğüne gelerek yardım alın. Siz aldığınız bu hayvanlara bakarsanız ve ilgilenirseniz kesinlikle onlar da sizlere en iyi şekilde bakar” dedi.

 kaynak: karatekin gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler