23 Nisan coşkuyla kutlandı

23 Nisan coşkuyla kutlandı

Atatürk Stadında gerçekleştirilen kutlamalara vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

 

Kutlamalar sabah Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı. Vali Vahdettin Özcan'ın Valilik çelengini sunması ve ardından protokol sırasına göre çelenklerin sunulması sonrası saygı duruşu ve İstiklal Marşı söylenerek şanlı bayrağımız göndere çekildi.
 
Atatürk Stadındaki kutlamalar Vali Vahdettin Özcan, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Tayyar Aydın ve Belediye Başkanı İrfan Dinç’in törene katılan halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamaları ile başladı.
 
Günün anlam ve önemini belirten konuşma İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek tarafından yapıldı.
 
Müdür Petek, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında, sizleri en içten sevgi ve saygılarımla selâmlıyorum. Bugün tüm Ülkede, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 92. yıldönümünü gururla ve coşkuyla kutluyoruz. Bu bayram başta çocuklarımız olmak üzere hepimize kutlu olsun. 23 Nisan 1920, hepimiz için büyük bir gurur günüdür. Meclisimizin açıldığı ve ilk toplantısını yaptığı bu gün, hakimiyetin kayıtsız şartsız millete teslim edildiği gündür. Türk Milleti, imkânsızlıklar, zorluklar, yokluklar içinde Atatürk’ün liderliğinde yedi düvele karşı adeta imkansızı başararak Kurtuluş Savaşı’nı kazanmıştır. 92 Yıl önce 23 Nisan günü açılan TBMM, tarihe, savaş kazandıran "Gazi" bir Meclis olarak geçmiştir. Bugün artık, çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkma konusunda Türkiye'nin yolu açık, geleceği aydınlıktır. Böyle bir Türkiye, yarınlarımızın teminatı çocuklarımıza bırakabileceğimiz en değerli armağan olacaktır. Sevgili Çocuklar, Dünyada çocuklarına özel bir bayram armağan edilen tek ülke bizim ülkemizdir. Bu, milletimizin ve Atatürk'ün siz çocuklara verdiği önemin, size olan inancının ve güveninin en önemli göstergesidir. Bu bayramın dünya çocuklarının katılımıyla, uluslararası bir sevgi ve barış şölenine dönüşmesi, ülkemizi ayrıcalıklı bir konuma taşımaktadır. Bu bayram, sizler için bir şenlik, milletimiz için gurur günüdür.
 
Sizler, anne babalarınızın gözbebeği, Türk Milletinin ve Devletinin geleceğisiniz. Sizler, milletimizin sevinç ve ümit kaynağısınız. Bu sebeple devletimizin tüm kurumları, yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz sizlere en iyi imkânları sunabilmek için canla başla çalışmaktadır. Sizleri çok seviyoruz. Çocukluğunuzu en iyi şekilde yaşayabilmeniz ve yaşamınızın her aşamasında başarılı olabilmeniz için elbirliğiyle çalışıyoruz. Tüm imkanlarımızı sizler için seferber ediyoruz. Bizler biliyoruz ki, sorumluluklarının bilincinde, ülkesini ve milletini seven, ufku açık, büyük düşünen, pırıl pırıl bir nesil yetişmektedir. Bu bizim en büyük umudumuz ve mutluluğumuzdur. Türkiye sizin çabalarınızla ve başarılarınızla yeni ufuklara ulaşacaktır. Sizden sonraki nesillerin de, sizler gibi mutlu ve umutlu olabilmesi için gelecekte büyük sorumluluklar üstleneceksiniz. Her birinizin milletimize layık olabilmek için fedakârlıktan kaçınmayacağınıza yürekten inanıyoruz. Sizlere sonsuz bir güven duyuyoruz. Biliyoruz ki, yarınlarımız emin ellerdedir. Bu düşünce ve duygularla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mutafa Kemal Atatürk'ü, Birinci Mecliste görev yapan üyeleri, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı tebrik ediyor, mutluluğumuzun, sevincimizin, coşkumuzun ve ümidimizin daim olmasını diliyor törenimize katılarak bizleri onurlandıran herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.
 
Öğrenci Andı tüm öğrenciler tarafından okundu, günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. İlimiz izcilerinden oluşan İzci Gösteri Grubu tarafından İzci Yemini yapıldı. Vali Vahdettin Özcan tarafından bir kız bir erkek izciye fular takıldı.
 
Halk oyunları ekiplerinin gösterileri sunuldu. İlköğretim okulları bando takımı eşliğinde resmi geçit töreni yapıldı.
 
Stadyumda yapılan etkinlikler Vali Vahdettin Özcan’ın öğretmenleri tebrik etmesi ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler