28. Mekanize Tugayı Çankırıdan gidiyor mu?

28. Mekanize Tugayı Çankırı'dan gidiyor mu?

Bugünlerde Çankırı şehir merkezinde gündemin birinci maddesinde bu soru var.

Çankırı şehir merkezinde yaşayanların son günlerde sordukları temel bir soru var:

- 28. Mekanize Piyade Komutan Yardımcılığı birimi Çankırı'dan taşınıyor mu?

Vatandaşlar bu soruya yanıt bulmakta hayli zorlanıyorlar!

Etkilisinden yetkilisine, seçilmişinden atanmışına kadar her kademedeki isim, bu sorunun yanıtını vermekte güçlük çekiyor. Hatta hatta bulundukları makamlar itibariyle "Bilgim yok" (!) gibisinden şaşırtıcı yanıtlar vermekten de çekinmiyorlar!

SORUNUN YANITINI EN FAZLA
ÇANKIRI ESNAFI MERAK EDİYOR

Ekonominin giderek darboğaza girdiği günümüzde, Çankırı esnafı 28. Mekanize Piyade Komutanlığı'na ait birimin şehirden gitmemesi konusunda hayli ısrarcı.

Sözcü18 Haber Merkezi'ne düşüncelerini aktaran Çankırılı esnafımız "Askeri birlikle ilgili aylardır Çankırı'da yoğun olarak konuşulan mevzu nedense bir türlü sonuca bağlanamadı. Birileri Haziran 2013'de askeri birliğin Çankırı'yı terkedeceğini söylülor. Başka birileri çıkıyor 'yok daha kesin değil! Mart ayında belli olacakmış' diyor! Kimse çıkıp da işin doğrusunu açıklamıyor. Ancak kesin olan şu ki; bizler esnaf olarak 28. Mekanize Piyade Komutanlığının Çankırı'dan gitmesini istemiyoruz. Orada görev yapanların Çankırı ekonomisine düzenli bir katkı yaptığını görüyor ve de biliyoruz. Şehir içerisinde dilden dile dolaşan bilgiler doğru olup da şayet birlik Çankırı'dan gidecekse buna da başta siyasilerimiz olmak üzere büyüklerimiz engel olsun. Mevcut STK'larımız da bu konuyla ilgili olarak esnafın talepleri doğrultusunda hareket etsin. Zira yıllar önce Astsubay Okulumuzun kapatılması ile birlikte Çankırı önemli düzeyde ekonomik kayıplar yaşamıştı. Bir benzerini bugün için yaşamak istemiyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
16 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler