28. Şubatta 5. dalga

28. Şubat'ta 5. dalga

Soruşturma çerçevesinde yeni bir operasyon başladı.

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında Ankara, İstanbul, İzmir ve Muğla'nın da aralarında bazı kişiler hakkında gözaltı kararı olduğu bildirildi.

4'ü emekli Orgeneral, 6 asker savcılığa çağrıldı. Çağrılanlar arasında emekli Orgeneral Teoman Koman da var.
 
DOĞAN VE ALAN ADLİYEDE
Balyoz Davası'nın tutuklu sanığı Çetin Doğan ile yine aynı davadan tutuklu yargılanan MHP İstanbul milletvekili Engin Alan, 28 Şubat soruşturması kapsamında Ankara Adliyesine geldiler.
 
Bu arada operasyon kapsamında Emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın'ın da sorgulanacağı bildirildi. Yalçın, Balyoz Davası'nda tutuklu yargılanıyor.
 
İZMİR'DE GÖZALTI
İZMİR'de, 28 Şubat soruşturması kapsamında bir emekli korgeneral gözaltına alındı. Gece gözaltına alınan emekli general, Ankara'ya gönderildi. Narlıdere ilçesinde oturan emekli korgeneralin evine giderek gözaltına alan polis ekipleri, arama da yaptı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından emniyet müdürlüğüne götürülen emekli korgeneralin daha sonra Ankara'ya gönderildiği bildirildi.
 
ÇETİN DOĞAN İFADE VERECEK
Balyoz Davası'nda tutuklu olarak yargılanan emekli Orgeneral Çetin Doğan da soruşturma kapsamında ifade verecek.
 
EMEKLİ KORGENERAL VURAL AVAR ANKARA'YA GÖTÜRÜLDÜ
Muğla Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Muğla'nın Datça ilçesindeki bir tatil sitesinde yaşayan Emekli Korgeneral Vural Avar, Muğla Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerince, ''ifadesine başvurulmak üzere'' evinden alındı. Avar, Dalaman Havalimanı'ndan uçakla Ankara'ya götürüldü.
 
Polis ekiplerinin Avar'ın evinde her hangi bir arama yapmadığı da öğrenildi. (kaynak: haberturk.com-ajanslar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler