28 Şubatta bir dalga daha

28 Şubat'ta bir dalga daha

Hava Kuvvetleri eski komutanı gözaltında...

28 Şubat Soruşturması kapsamında, Hava Kuvvetleri eski Komutanı Emekli Orgeneral Ergin Celasin'in de aralarında bulunduğu 6 emekli askerin ifadelerine başvurulmak üzere Ankara Adliyesi'ne getirileceği belirtildi.

28 Şubat soruşturmasında bugün ifadeye çağrılan isimler şunlar:
Emekli Orgeneral Ergin Celasin / Ankara
Emekli Tuğgeneral İzzettin Gürdan / Ankara 
Emekli Koramiral Aydan Erol / İstanbul
Emekli Korgeneral Ahmet Atalay Efeer / İstanbul
Emekli Tümamiral Mustafa Özbey / İstanbul
Emekli Tuğamiral İsmail Ruhsar Sümer / İstanbul
 
SON 2 GÜNDE 8 TUTUKLAMA
 
Soruşturma kapsamında dün ifade veren emekli Tümgeneral Ayhan Cansevgisi, emekli Tuğgeneral Refik Zeytinci, emekli Tuğgeneral Metin Yaşar Yükselen ve emekli Albay Cengiz Koşal ile önceki gün ifade veren emekli Orgeneral Orhan Yöney, emekli Oramiral Hayri Bülent Alpkaya, emekli Korgeneral Köksal Karabay ve emekli Koramiral Altaç Atılan tutuklanmıştı.

ERGİN CELASİN SERBEST

 

28 Şubat Soruşturma kapsamında, Ankara Adliyesi’ne getirilen eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Ergin Celasin, Cumhuriyet Savcılığı’nda alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
 
Eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Ergin Celasin’ın avukat Erol Aras, "Şu an itibariyle önceki Hava Kuvvetleri Komutanımız Cumhuriyet Savcısı’nın sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Diğer ifadelerin alınması devam ediyor. Somut bir suçlama yöneltilmedi. Yaklaşık olarak 40 soru soruldu. Ama sorulmuş soruların yüzde 80’ini daha önce sorulmuş sorular ile aynıydı" dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler