29 yıl süren haslet sona erdi - İZLE

29 yıl süren haslet sona erdi - İZLE

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe, Bursaspor'u 4-0 yenerek kupaya uzandı.

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Bursaspor'u 4-0 yenen Fenerbahçe, 29 yıllık kupa hasretine son verdi. Sarı-Lacivertli ekibin gollerini; 2. dakikada Caner, 45. dakikada Cristian, 59. dakikada Semih ve 79. dakikada Alex kaydetti.

Maçın geniş özeti için - TIKLA

Son 8 sezonda 5. kez finale çıkan Sarı-Lacivertli ekip, kupayı en son 1982-83 sezonunda, finalde Mersin İdman Yurdu'nu saf dışı bırakarak kazanmıştı. 
 
KUPA ELLERDE
Fenerbahçe, 50. Ziraat Türkiye Kupası'nı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ile Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın'dan aldı.
 
Kupayı alan takım kaptanı Alex, platformdan inerek, arkadaşlarıyla basın mensuplarına poz verdi. Daha sonra stat hoparlöründen Fenerbahçe'nin 100. yıl marşı çalındı. Ardından sarı-lacivertli futbolcular tribünlere giderek, sevinçlerini taraftarlarıyla paylaştı.
 
Finalde, ''Maçın oyuncusu'' ise basın mensuplarının oylarıyla Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Alex De Sozua seçildi. Karşılaşmada atılan 4 golün üçünün asistini yapan Alex, bir gole de imza attı. Brezilyalı oyuncuya plaket verildi.
 
Maçın bitiminde her iki takım futbolcuları tribünleri selamladı. Bursaspor taraftarları, futbolcularına alkışlar ve tezahüratlarla sevgi gösterisinde bulundu. Bursasporlu futbolculara madalyalarını TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın verdi.
 
BURSASPOR: 0 - FENERBAHÇE: 4
 
STAT: Ankara 19 Mayıs
HAKEM: Bülent Yıldırım, Cem Satman, Ekrem Kan
 
BURSASPOR: Carson, Basser, İbrahim, Serdar, Vederson, Sestak  (Dk. 71 Okan), N'Diaye  (Dk. 63 Turgay), Adem  (Dk. 56 Musa), Ozan, Batalla, Pinto 
TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam
 
FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan  (Dk. 58 Orhan), Bekir, Yobo  (Dk. 30 Serdar), Ziegler, Mehmet, Baroni, Emre, Caner, Ale  (Dk. 81 Sow), Semih
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman
 
GOLLER: Dk. 2 Caner, Dk. 45 Baroni, Dk. 58 Semih, Dk. 78 Ale (Fenerbahçe)
SARI KARTLAR: Dk. 45 Baroni, Dk. 73 Emre (Fenerbahçe), Dk. 53 Basser, Dk. 61 Vederson, Dk. 66 Pinto, Dk. 83 Musa (Bursaspor)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler