3 cinayeti işleyen şüpheli gözaltında!

3 cinayeti işleyen şüpheli gözaltında!

"Dün 3, bugün de 1 kişiyi öldürdüm"

Dün İstanbul Fatih'te 3 saat içinde biri kadın, 3 cinayet işlendi. Kurbanların tamamı akrabaydı. Polis, seri cinayeti işleyeni ararken, bu sabah Esenyurt'ta aracın içinde Harun Koçalı isimli şahıs öldürülmüş olarak bulundu. İlk bakışta cinayetler bağlantısız gibiydi. Kısa süre sonra Fatih cinayetlerinin sanığı yakalandı. Sanığın, itirafı şok ediciydi: dün 3 kişiyi, bugün de 1 kişiyi öldürdüm.
 
Fatih’te 3 saat içinde öldürülen Songül Polat, Aziz Caner Emre ve Yaşar Deli cinayetlerinin birbirleri ile bağlantılı olduğu tespit edildi. Cinayetlerle ilgili şüpheli olarak Songül Polat’ın erkek kardeşi Deniz Ş. gözaltına alındı. Daha önceden 20’ye yakın polise geliş kaydı bulunan Deniz Ş.’nin 2013 yılında cezaevinden çıktığı tespit edildi.
 
Yedikule Mermer Kule sokak üzerinde saat 15.00 sıralarında meydana gelen cinayette evli ve iki çocuk annesi 37 yaşındaki Songül Polat, kullandığı cipin içinde başından silahla vurularak öldürüldü. Polis olay yerinde yaptığı incelemede 3 adet boş kovan buldu. Bu cinayetten 1 saat sonra 26 yaşındaki Aziz Caner Emre Silivri Kapı caddesi, No. 32’deki Dokurhan isimli eski bir handaki odada başından silahla vurularak öldürüldü. İki olaydan kısa bir süre sonra da üçüncü saldırı olayı gerçekleşti. Saat 17:00 sıralarında 39 yaşındaki Yaşar Deli, Kocamustafapaşa Meydanı’nda satırlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Yaşar Deli kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
 
ÖLDÜRÜLENLER ARKADAŞ ÇIKTI
Cinayetlerin peş peşe işlenmesi dikkat çekerken İstanbul polisi alarma geçti. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili başlattıkları soruşturmada kısa sürede üç cinayetin birbiri ile bağlantılı olduğunu tespit etti. Polis handa öldürülen Aziz Caner Emre ile satırla öldürülen Yaşar Deli’nin birbirlerini tanıdıklarını belirledi. Her iki arkadaşında cinayet, uyuşturucu bulundurmak, adam yaralamak gibi suçlardan defalarca polise geliş kayıtları bulunduğu öğrenildi.
 
ŞÜPHELİ GÖZALTINDA
Olayla sürdürülen soruşturmada polis üç cinayetin de faili olarak öldürülen Songül Polat’ın erkek kardeşi Deniz Ş.’yi gözaltına aldı. Fatih Asayiş Büro Amirliği'ne getirilen şüpheli, işlemlerinin ardından sağlık kontrolüne götürülmek üzere emniyetten çıkarıldı. Bu sırada ölenlerin yakınları Deniz Ş.'ye saldırdı. Deniz Ş., polis aracına güçlükle bindirilerek uzaklaştırıldı. Deniz Ş., Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne getirilerek sorguya alındı.
 
Deniz Ş.’nin aynı semtte oturan öldürülen Aziz Caner Emre ile Yaşar Deli’nin arkadaşı olduğu tespit edildi. Deniz Ş.’nin de Emniyet Müdürlüğü’ne kayıtlarına göre cinayet, adam yaralamak uyuşturucu bulundurmak suçlarının aralarında bulunduğu suçlardan yaklaşık 20 kez polise geliş kaydı olduğu belirtildi. Deniz Ş.’nin 2013 yılında cezaevinden çıktığı belirlendi.
 
9 MM ÇAPINDA TABANCAYLA ÖLDÜRÜLMÜŞLER
Öte yandan yapılan incelemede özel bir hastanede doğum fotoğrafçısı olarak çalışan Songül Polat ile Aziz Caner Emre’nin 9 mm çapında tabancayla öldürüldüğü tespit edildi. Olay yerlerinden elde edilen boş kovanlar incelenmek üzere polis Kriminal laboratuarına gönderildi. Yapılacak olan incelemede cinayetlerde kullanılan silahın aynı olup olmadığı tespit edilecek.
 
Bazı görgü tanıkları da cinayetin sebebinin "Dedikodu" olabileceği yönünde bilgi verdi.
 
ESENYURT CİNAYETİNİN ALTINDA DA AYNI KİŞİ ÇIKTI
Esenyurt’ta otomobiliyle seyir halinde olan Harun Koçalı kimliği belirlenemeyen bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Kanlar içerisinde kalan Koçalı olay yerinde hayatını kaybetti.
 
Esenyurt Cumhuriyet Mahallesi 1985 sokak üzerinde 34 TN 5456 plakalı otomobiliyle seyir halinde olan Harun Koçalı (32) kimliği belirsiz bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırgandan kaçmak için geri manevra yapan Koçalı’nın aracı park halindeki başka bir otomobile çarparak durdu. Bu sırada yaklaşan saldırgan, Koçalı’yı kurşun yağmuruna tuttu. Kafasına ve vücuduna 3 kurşun isabet eden adam için vatandaşlar ambulans ve polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Koçalı’nın hayatını kaybettiğini belirledi. Polis ekipleri olay yerinde çalışma yaparak cinayeti aydınlatmak için delil aradı. Olay yerindeki incelemelerin ardından Koçalı’nın cenazesi Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler