3 ilde eşzamanlı fuhuş operasyonu

3 ilde eşzamanlı fuhuş operasyonu

Zorla gece kulüplerinde çalıştırdıkları kadınları fuhuşa zorladıkları iddia edilen 10 kişi gözaltına alındı.

Balıkesir, Çanakkale ve Bursa'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, zorla gece kulüplerinde çalıştırdıkları kadınları fuhuşa zorladıkları iddia edilen 10 kişi gözaltına alındı.

Balıkesir Jandarma Komutanlığına 3 ay önce yapılan ihbar üzerine harekete geçen ekipler, Edremit ilçesine bağlı Güre beldesindeki bir gece kulübünü takibe aldı.

GAZİNOYA IŞIKLI ERKEN UYARI SİSTEMİ
Takip sonucu, gazinoda zührevi hastalık taşıyan yabancı uyruklu kadınların çalıştırıldığı ve gazino sahiplerinin bölgedeki otellere fuhuş için gönderdikleri kadınların iş yerinden ayrılmalarını engellemek için senetle borçlandırıldıkları, aileleriyle irtibatlarının engellendiği tespit edildi.

Gazino sahipleriyle çalışanlarının güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen rutin kontrollerde yakalanmamak için gazinoya ışıklı erken uyarı sistemi yaptırdıkları belirlendi.

10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Bunun üzerine Balıkesir, Çanakkale ve Bursa'da eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda 10 kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili 3 kişinin arandığı bildirildi. Zanlıların evleri ile iş yerlerinde, zorla çalıştırdıkları kadınlar adına düzenlenmiş çok sayıda senet, uyuşturucu ve 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Bu arada, operasyon sırasında bazı kadınların tutuldukları pansiyonun teras katındaki ranzaların altına saklandıkları gözlendi.

Zanlıların "insan ticareti" suçlamasıyla adliyeye sevk edildiği, kurtarılan kadınların koruma altına alındığı bildirildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler