3. Köprü ihalesi sonuçlandı

3. Köprü ihalesi sonuçlandı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım 3. Köprü ihalesini kazanan firmayı açıkladı.

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Kuzey Marmara Otoyolu ihalesinin kazananını açıkladı.
 
28 firmadan 11 firma projeye katılmak üzere dosya aldı. İhaleye 4 firma teklif verdi. MAPA inşaat yeterli görülmediği için değerlendirme dışında kaldı. Salini - Gülermak firmasının teklifi uygun bulunmadı. İhaleyi İçtaş - Astaldi ortaklığı kazandı. Köprüde demiryolu geçişi de olacak.
 
Kazanan firmanın verdiği teklif 10 yıl 2 ay 20 gün oldu...
 
Binali Yıldırım ihale süreciyle ilgili şu açıklamaları yaptı: İhale başladı. Bu süre içerisinde oldukça yoğun bir ilgi geldi. Şartname almak suretiyle projeye katılma isteğini 20 nisan 2012 de 9.30'a kadar aldık. İhale konmisyonu toplanmış. 
 
28 firmadan 11 firma projeye katılmak üzere proje dosyası aldı. İhalede 4 firma teklif verdi. Mapa İnşaat yeterli görülmediği için süreç dışı kaldı. İki teklif son aşamaya geçti.
 
İçdaş-astaldi, Cengiz Limak Kolin Kalyon konsorsiyumunun teklifleri ihale komisyonu tarafından az önce açılmıştır. Teklifler bu şekilde. Bu ihalenin esası şudur. Yap işlet devret modeliyle burada bütün şartların teklifler içerisinde yapım süresi dahil en kısa süreyi teklif eden yüklenici veya istekli ihaleyi kazanacaktır. Açılan son 2 teklifte süreler şu şekilde; İçtaş Astaldi ortaklığı 10 yıl 2 ay 20 gün, Cengiz Limak Kolin Kalyon 14 yıl 2 ay 19 gün olarak vermişlerdir. Bu duruma göre en uygun en kısa süreyi veren teklif İçtaş Astaldi olarak ortaya çıkmıştır.
 
3. KÖPRÜ 3 YILDA BİTECEK!
Bakan 10 yıl olarak belirlenen Kuzey Marmara Otoyolu İhalesi'nin 3 yılında üçüncü köprünün yapımının biteceğini belirtti. Bakan Yıldırım mümkün olan en kısa sürede inşaatın başlamasını umduklarını köprü ve otoyolun 2015'te hizmete gireceğini söyledi.
 
Projenin toplam yapım maliyeti 4.5 milyar TL civarında. Ancak Bakan Yıldırım, bu rakamın duruma göre artıp azalabileceğini söyledi. 
 
İŞTE İHALEYİ KAZANAN DEV
Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin kazananı olan ortak girişim grubunun ortağı İÇTAŞ, aslında Türkiye'nin en eski inşaat devlerinden biri. İbrahim Çeçen'in yönetiminde birçok dev projeye imza atan İÇTAŞ'ın, özellikle Antalya Havalimanı'nın ikinci dış hatlar terminali ile ikinci pist ve ilave apronun inşası, yine Antalya Havalimanı'na yeni iç hatlar terminali yapımı, Adnan Menderes Havaalanı'na dış hatlar terminali yapılması, Bakü'de havaalanı CIP binasının yapımı gibi projeleri tamamladığı dikkat çekiyor.
 
Grubun tek faaliyeti havaalanı inşaatları değil.   
 
1993 yılında Kuveyt'te mayın temizleme operasyonları yapan grup uluslararası alanda birçok dev projeye de imza attı. 1998 ve 1999'da İzmir'in yol ve kavşak ihalelerini kazanan ve işi tamamlayan İÇTAŞ, 2006 yılında TCDD'nin Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi'nin 2'nci etabının 1 ve 2'nci kısımlarının yapımına başladı. Varna&Burgaz Havaalanı'nın inşasını da sürdüren İÇTAŞ, 2011 yılında ise St. Petersburg'da Pulkovo Havalimanı'nın yapımına başladı. 
İÇTAŞ, ayrıca çok sayıda hidroelektrik ve konut projesine de imza attı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler