3. operasyon ‘dalgalanamadı’

3. operasyon ‘dalgalanamadı’

17 Aralık operasyo- nundan sonra dün başlatılan 3. dalga operasyonu da İstanbul Organize Suçlar Şubesi, mahkemenin gözaltı kararını uyguladığı için yapılamadı. 2. operasyon da aynı nedenle yapılamamıştı.

Türkiye’nin gündemine oturan 17 Aralık operasyonunun ardından gelen ikinci operasyondan sonra dün sabaha karşı başlatılmak istenen 3. Dalga operasyon da yapılamadı. Mahkemeden alınan arama ve gözaltı kararları savcılık talimatıyla bildirilmesine rağmen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi karara uymadı.

17 Aralık’taki operasyonda aralarında eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu Kaan Çağlayan, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan ve işadamı Reza Zarrab’ın bulunduğu 24 kişi tutuklanmıştı. 25 Aralık’ta ise Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 10. maddesiyle görevli İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş, ikinci dalga operasyonun düğmesine basmış ancak 41 kişi hakkında alınan gözaltı kararı İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından uygulanmamıştı.

POLİSLER KARARA UYMADI 
Dün sabaha karşı Memur Suçlarından Sorumlu Savcı İbrahim Baytekin’in yürüttüğü soruşturma kapsamında yeni bir operasyon için mahkemeden alınan gözaltı kararları İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne gönderildi. Ancak iddiaya göre Organize Şube, bu kararı uygulamadı.

Operasyonun Beyoğlu Belediyesi’ne ilişkin imar yolsuzluk iddialarına ilişkin olduğu, itfaiye teşkilatına ilişkin bazı iddiaların da soruşturma kapsamında olduğu belirtildi. Gözaltı listesinde İstanbul İtfaiye Daire Başkanlığı’nda görevli üst düzey bir görevlinin adının da yer aldığı öne sürüldü. Operasyonun ikinci yolsuzluk operasyonunun ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’nden Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’ne atanan Zekeriya Öz’ün yerine görevlendirilen Başsavcıvekili Ali Cengiz Hacıosmanoğlu’nun bilgisi dâhilinde yapıldığı iddia edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler