30 yıl sonra Türk tavuğu Moskovada

30 yıl sonra Türk tavuğu Moskova'da

Sovyetler Birliği'nin son döneminde

şap hastalığı olduğu gerekçesi ile Türk tavuğuna getirilen ithalat yasağı resmen sona erdi.

 

Rusya'nın en büyük taze et tedarikçilerinden Çalkan Grup ve Banvit ilk Türk tavuğunu Moskova'ya getirdi. Çalkan Grup Başkanı Mustafa Çalkan, Rusya'nın Türkiye'ye 500 bin tonluk tavuk eti kotasi verdiği iddialarının doğru olmadığını söyledi. 

İSTİHDAM KOŞULLU DESTEK
Çalkan
, Rus tarafı ile yapılan toplantılarda 50-60 bin ton gibi kotaların telaffuz edildiğini kaydeden Çalkan, ancak Türk tavuğunun fiyatının Rusya için pahalı olduğunu bildirdi.

Rusya'nın 2010'da 3 milyon 300 bin tonluk tavuk ihtiyacı olduğunu, bunun 800 bin tonunu yurt dışından alacağını ifade eden Çalkan, "ABD tavuğu Rus iç piyasasında 2 bin dolara satılırken bizim ürünlerin fiyatı vergi ve ulaşım dahil 2 bin 800 doları buluyor. Bu durumda rekabet etmek mümkün değil" şeklinde konuştu.

Türk tavuk şirketlerine istihdam sağlamaları koşulu ile ihracat desteği verilmesini isteyen Çalkan, ayrıca Rusya'ya Türk şirketlerinin Moskova'da ofis açarak doğrudan ithalat yapmalarını sağlayacak imkanların  vermesi için çağrıda bulunulması gerektiğini kaydetti. (Kaynak: bugun.com.tr)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler