3D yazıcılarla ev ve villa yaptılar

3D yazıcılarla ev ve villa yaptılar

Çin merkezli WinSun, 3D yazıcılar ile oluşan beş katlı bina ve 161 bin dolara mal olan 1100 metrekarelik villa yaptı.

Çin merkezli firma, tamamı 3D yazıcılarda üretilen materyalden oluşan beş katlı bina ve 1100 metrekarelik villaya imza attı. Dünyanın ilk 3D yazıcıdan çıkma binaları, Suzhou Industrial Park bölgesinde gösterime açıldı.

Firma, Mart 2014'te yaptığı açıklamada 24 saat içinde 3D yazıcılardan 10 ev inşa ettiğini duyurmuştu. Şirketin, üretim materyali olarak sanayi atığı ve inşaat malzemelerini karıştırdığı, özel bir maddeyle karışımı çabuk kuruyan betonla bir araya getirdiği belirtildi.

fk-001.jpg

Cnet'in haberine göre, WinSun'un kullandığı en büyük 3D yazıcı ağı 6.6 metre yüksekliğinde, 10 metre genişliğinde ve 40 metre uzunluğunda. Çinli firmanın 10 yıldır üretim yapan 3D yazıcı hattı, çelik destekler ve izolasyon ile güçlendirilen binaların inşasına kadar uzandı.

ÇEVREYE DUYARLI BİR BİNA
Çinli yetkililer, çevre kirliliği ile boğuşan ülkenin 3D yazıcıda üretilen binalarla doğaya büyük fayda sağlayabileceğini belirtti. Hafriyatın yüzde 30 ile 60'ını inşaat malzemesine dönüştüren evler, aynı zamanda inşaat zamanını da yüzde 50 ila 70 oranında azaltabilir. İşçi maliyetleri yüzde 50-80 oranında azalırken, dev villanın 161 bin dolara mal olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler