3üncü havalimanı ihalesine rekor fiyat!

3'üncü havalimanı ihalesine rekor fiyat!

İstanbul'a yapılacak 3'üncü havalimanı için düzenlenen ihaleyi 22 milyar 152 milyon Euro artı KDV ile Limak-Cengiz-Mapa-Kolin-Kalyon OGG kazandı.

İstanbul'a yapılacak 3'üncü havalimanı için düzenlenen ihaleyi 22 milyar 152 milyon euro artı KDV ile Limak-Cengiz-Mapa-Kolin-Kalyon OGG kazandı. Bu rakam açık ara Cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesi olarak kayıtlara geçti. Ödenecek KDV de eklendiğinde toplam miktar 26 milyar 142 milyon euro oldu. Havalimanı inşaatı 1 yıl içinde başlayacak, 2018 yılının sonunda tamamlanacak.

Türkiye tarihinin en büyük ihalesi büyük bir rekabete sahne oldu. İhalede kapalı zarflarla alınan ilk tekliflerde IC-Fraport ortaklığı 25 yıllık kira bedeli olarak 20 milyar euro artı KDV'lik teklif verdi. İlk tekliflerin ardından Makyol İnşaat, açık artırmanın 78'inci turunda da TAV çekildi. 1 saat 17 dakika süren ihaleyi 96 tur sonunda IC-Fraport'un da çekilmesiye Limak-Cengiz-Mapa-Kolin-Kalyon OGG 22 milyar 152 milyon euro ile kazandı.  
 
KDV İLE 26 MİLYAR EURO’YU AŞIYOR
Yüzde 18'lik KDV ile birlikte yüklenici firma 26 milyar 142 milyon Euro ödeyecek. 25 yıllık süreye bölündüğünde, devlet yıllık 1 milyar 100 milyon Euro'luk bir gelir elde etmiş olacak. Biraz daha basit bir hesapla şirket devlete her gün 3 milyon euro civarında bir para ödeyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler