4 eski bakan soruşturma istedi

4 eski bakan soruşturma istedi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 17 Aralık'ta başlattığı soruşturma çerçevesinde haklarında fezleke düzenlenen 4 bakanla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Muhalefetin talebi üzerine bugün olağanüstü toplanan Meclis'te, 4 bakan hakkında soruşturma komisyonu kurulması için sürpriz bir adım atıldı. AK Parti, bu adımı bakanların Meclis Başkanlığı'na vediği dilekçeden sonra attı.

"BİZİ SORUŞTURUN" DİLEKÇESİ
 Olağanüstü toplanan Meclis'te bugün ilginç gelişmeler yaşanıyor. Haklarında fezleke bulunan 4 bakan, bugün Meclis Başkanlığı'na dilekçe verdi. Dilekçede, şu ifadeler yer aldı:

"17 Aralık 2013 tarihinden itibaren yasadışı yollarla elde edilen veya gizlilik çerçevesinde yürütülen bir soruşturmaya ait olduğu iddia edilen bir kısım bilgilerin yine yasalara aykırı olarak TBMM Genel Kurulu'nda ve dolayısıyla bir kısım medya organlarınca kasıtlı biçimde speküle edilerek anayasa ile güvence altına alınan kişisel onurumuzu rencide etmeye yönelik ağır bir karalama kampanyası yürütülmektedir. Bu nedenle gerek aziz milletimize gerek yüce Genel kurul'a olan hesap verme sorumluluğumuz gereği olarak hakkımızdaki iddiaların TBMM tarafından kurulacak bir soruşturma komisyonu marifetiyle soruşturularak gerçeklerin ortaya çıkarılması amacıyla anayasanın 100. ve içtüzüğün 107. maddesi uyarınca Meclis'te soruşturma açılması hususunun gereğin arz ederim."

İKİ KOMİSYON TALEBİ
Bakanların bu dilekçesinin ardından AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile 55 milletvekilinin imzasını taşıyan dilekçe için harekete geçti. İmzaya açılan dilekçe Meclis Başkanlığı'na verilecek. AK Parti; iki ayrı soruşturma komisyonu kurulmasını isteyecek. Üç bakan için bir soruşturma komisyonu, Erdoğan Bayraktar için ise ayrı bir komisyon kurulması talebinde bulunulacak.

CHP DE ÖNERGE VERDİ
CHP de 4 bakan için ayrı ayrı soruşturma komisyonları kurulması için Meclis Başkanlığı'na önerge verdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Meclis'e gönderilen fezlekelerle ilgili olarak daha önce "Adli süreç olduğu için soruşturma komisyonu kurulmadığı sürece o evrakın içeriğinin milletvekillerinin incelenmesi mümkün değildir. Soruşturma komisyonu kurulduğunda da sadece soruşturma komisyonu üyeleri inceleyebilir" demişti.

Böylece seçimden sonra Egemen Bağış, Muammer Güler, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar'ın Meclis tarafından soruşturulmaları gündeme gelebilecek.

AKP SIRALARI BOŞ
Öte yandan fezlekelerin oylandığı sırada TBMM'de AKP sıralarının boş olduğu görüldü.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler