4. İstiklal Yolu Yürüyüşü gerçekleştirildi

4. İstiklal Yolu Yürüyüşü gerçekleştirildi

İki günlük program Vali Vahdettin Özcan'ın yurt dışında olması nedeniyle beklenen ilgiyi görmedi!

4. İstiklal Yolu yürüyüşü iki günlük program dahilinde cumartesi ve pazar günleri gerçekleştirildi. Çankırı Valisi Vahdettin Özcan'ın yurt dışında olması nedeniyle yürüyüşe özellikle başta Çankırı'da görev yapan bürokratlar olmak üzere ilgisizlik dikkatlerden kaçmadı.

 
BİRİNCİ GÜN
Kastamonu İnebolu’dan Ankara’ya kadar uzanan istiklal yolunun Çankırı-Ilgaz bölümündeki ilk gün etkinliğine, Ilgaz Kaymakamı Yusuf Özdemir, Ilgaz Belediye Başkanı Cevdet Çetin, Atkaracalar Belediye Başkanı Rifat Altuntop ile vatandaşlar katıldı.
 
İlk tören, Ilgaz Dağında Derbent Şehitler Anıtı'nda saat 10:00′da başladı. Anıta Ilgaz Kaymakamı Yusuf Özdemir tarafından günün anısına bir çelek konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra, günün anlam ve önemini belirten konuşma Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Halil Ersoy tarafından yapıldıktan sonra buradaki tören sona erdi.
 
Daha sonra 11:00′da Ilgaz ilçe merkezinde Çankırı Caddesi Karayolları Şube Şefliği önünden, Derbent Şehitlerinin ilçe merkezindeki mezarlarına kadar yürüyüş yapıldı. Belediye Başkanı Cevdet Çetin'in kağnı arabasıyla ilçeye girdiği yürüyüşte, Ilgazlı bürokratlar, vatandaşlar ve daire amirleri kağnı arabasının ardından o günleri canlandırırcasına ellerde Türk bayraklarıyla şehitlik ziyaret edilip  dualar okundu ve saygı duruşunda bulunuldu.
 
İKİNCİ GÜN
Pazar günü yapılan törene Ilgaz Kaymakamı Yusuf Özdemir ile birlikte Çankırı Vali Yardımcısı Fatih Yılmaz, Belediye Başkanı Cevdet Çetin, Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Saat 10.00'da Çankırı - Ilgaz karayolu 37. km. eski Üçoluk Jandarma Karakolu önünde katılımcıların toplanması ile başladı. İstiklal Yolu yürüyüşüne katılanlar Kıyısın köyüne kadar yürüdüler. Burada Ilgaz Kaymakamı Yusuf Özdemir ve Vali Yardımcısı Fatih Yılmaz'ın konuşmalarının ardından kortej yeniden hareket ederek Topal Ali Hanı ve Doğdu Karakoluna kadar sürdürerek 2 günlük 4. İstiklal Yolu yürüyüş programını tamamladılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler