40 milyon tl'lik yatırım kapıda

40 milyon tl'lik yatırım kapıda

Çankırılı başarılı sanayici Burhan Akkoç, 40 milyon tl'lik yatırım ile ilgili olarak Sözcü18'e konuştu.

Otomobil camları piyasasının önemli markası Doraglass'ın üreticisi Dora Otomotiv Cam Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Akkoç, Çankırı ile ilgili önemli yatırım hamlesinin ayrıntılarını Sözcü18 haber merkezine anlattı.

Akkoç "5 yıllık bir süreç içerisinde ağırlıklı Kızılırmak bölgesi olmak üzere yaklaşık 40 milyon tl'lik bir yatırım projemizin altyapısını oluşturma çalışmalarımız hızla devam ediyor" dedi.

Dora Otomotiv Cam Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, Çankırı - Merkez Altınlı köylü Burhan Akkoç "Hayata geçireceğimiz proje ile öncelikli olarak Kızılırmak ve Yapraklı bölgelerindeki mer'a ve boş arazilerin değerlendirilmesini amaçlıyoruz. 50 ve katları sayısında büyükbaş hayvan bakıcılığı ve tesisler ile bölge insanını içerisinde bulunduğu tembellikten kurtarmayı hedefliyoruz" dedi. Akkoç sözlerini şöyle sürdürdü:

SÜT ÜRÜNLERİNDE BAKTERİ ORANI
AB STANDARTLARININ ÇOK ÜZERİNDE

"Öncelikli olarak Kızılırmak'a bağlı yaklaşık 26 köy muhtarı ile toplantı gerçekleştirerek hedeflerimizi kendilerine aktaracağım. Bildiğiniz gibi AB standartları uyarınca 1 kilogram çiğ sütte bulunması gereken bakteri oranı 100 bin. Bugün ülkemizde bu rakam 2 milyon civarında. Sütün ineğin memesinden çıktıktan sonra 4 derecelik soğutma tanklarına naklini gerçekleştirecek otomatik sağım makinaları ile donatılmış 50 ve katları sayısında hayvan bakım çiftlikleri oluşturacağız. Bu çiftliklerden elde edeceğimiz süt ile süt ürünleri, et ile et ürünleri mamullerini perakende sektörüne sunacağız. 5 yıllık süre içerisinde aşamalı olarak tamamlanacak yatırım tutarımız 40 milyon tl dolayında. Ülkemizin önde gelen sanayicileri ile ortaklaşa gerçekleştireceğimiz projemizle birlikte bölgede yem fabrikası ile birlikte süt ürünleri tesisleri oluşacak."

BÖLGE HALKI TEMBELLEŞTİ
Kendisinin de bir Çankırılı olduğunu ifade eden Burhan Akkoç "Doraglass tesislerimizde yaklaşık 250 personel çalışmakta. Bunların yüzde 70'i Çankırılı. Sevdiğim toprakların insanları son yıllarda çeşitli nedenlerden dolayı tembelleşti! Kızılırmak'da çiftçi çeltiği ekiyor, bir sene yatıyor. Biz, bölgede topraktan yılda iki ürün alınmasını sağlayacağız. Ancak bunun için araziye ihtiyaç var. Hayvan yiyeceğini temin yolunda ot üretimini sağlamanız gerek. Yapılacak yatırım için ilk şart arazi. Sanıyorum önümüzdeki günlerde yapacağımız toplantılarla bölgede insanımızla birlikte hedeflerimiz doğrultusunda olumlu adımları birlikte atacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler