40 yıl sonra yeniden SIRA YEMEĞİ

40 yıl sonra yeniden SIRA YEMEĞİ

Kurşunlu'da gerçekleştirilen organizasyon ile 40 yıl öncesi gecelere dönüldü.

Kurşunlu halkı 40 yıldır yapılmayan SIRA YEMEĞİ etkinliğini yeniden canlandırdı. Her türlü siyasetten uzak bir anlayışla yan yana gelen Kurşunlu halkı, atalarından gelen SIRA YEMEĞİ alışkanlığını canlandırarak 200'den fazla Kurşunlulu'nun katılımıyla unutulmaya yüz tutan geleneği yeniden canlandırdı.

Recep Büyükpoyraz, Ruhi Başkan, Mehmet Ali Ünver, Şadan Özdemir ve Demir Ünsal’ın ilkini düzenledikleri SIRA YEMEĞİ'nde ikram edilen keşkek, et yemeği, pirinç pilavı ve üzüm hoşafının yer sofralarında ve siniler üstünde yenilmesinden sonra eğlencelere geçildi.

Genç folklorcuların sergilediği Kurşunlu halk oyunları sonrasında başta ilçe kaymakamı  Zihni Yıldızhan ve Belediye Başkanı İbrahim Doğu olmak üzere bir çok insanın  katılımıyla oynanan oyunlar büyük ilgi görüp, yoğun alkış aldı.

İlçenin yaşayan çınarlarından emekli öğretmen Şaban Hançerli yaptığı konuşmasında eski SIRA YEMELERİNİ anlatırken, özellikle Dumanlı köyü gençliğiyle karşılıklı  düzenledikleri SIRA YEMELERİNİ unutamadığını söyleyip, Dumanlılı 200 gencin atlarıyla geldiklerini anlatırken hem kendisi hem bulunanlar duygusal anlar yaşadılar.

Hocahasan, Köpürlü, Kapaklı, Eskiahır gibi köylerde de karşılıklı SIRA YEMELERİ'nin yapıldığını, Kurşunlu ve çevresinde yapılan SIRA eğlencelerinin Çankırı Merkez ve bazı bölgelerinde yapılan diğer etkinliklerle benzerliğinin olmadığını söyledi.

Bir sonraki SIRA YEMEĞİ'ni düzenleyecek isimler talipliler arasından kur’a ile belirlenip, tarihi 25 Şubat olarak kararlaştırıldı.

cankiri-kursunlu-sira-yemek-sozcu-resim-03.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler