42 terörist öldürüldü

42 terörist öldürüldü

Hakkari Valiliği, Şemdinli'de 3 gündür süren operasyonlarda 42 PKK'lının öldürüldüğünü açıkladı.

Hakkari Valiliği, Şemdinli ilçesi kırsalında 3 günden beridir sürdürülen operasyonlarda 42 PKK'lının öldürüldüğünü, 1 askerin ise şehit olduğunu açıkladı.

Akşam saatlerinde Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşlarımız tarafından Şemdinli ilçesi Derecik-Aktütün arasında kalan bölgede bölücü terör örgütü mensuplarının bulunduğu ihbarı üzerine, 07 kasım 2012 tarihinde güvenlik kuvvetlerimizin başlattığı operasyon 3. gününde (09.11.2012) halen devam etmektedir. Kaçmaya çalışan teröristleri takip eden güvenlik güçlerimiz, terör örgütü mensuplarıyla tekrar sıcak temasa girmiştir. Çıkan çatışmada 1 kadın terörist AK-47 kalaşnikof silahı ile birlikte ölü olarak, 1 erkek terörist BKC makineli tüfeği ile sağ olarak ele geçirilmiş olup Cumhuriyet savcılığına teslim edilmiştir. 
 
Ayrıca, bölgede yapılan aramalar esnasında 6 el bombası, 3 roketatar mühimmatı, 4 havan mermisi, 3 telsiz, çok miktarda pil, bol miktarda patlayıcı yapımında kullanılan malzeme, hayati malzeme ve ilaç bulunmuştur. 
 
Hava kuvvetleri ile desteklenen ve 3 gündür devam eden operasyon süresince toplam 42 terörist etkisiz hale getirilmiş. 1 askerimiz şehit olmuştur. Şehidimize Allah'tan rahmet acılı ailesine ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Güvenlik güçlerimizin geçici köy korucularımızla destekli başlattığı geniş çaplı operasyon devam etmektedir" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler