47 yıl sonra gelen galibiyet!

47 yıl sonra gelen galibiyet!

A Milli Futbol Takımı, yaz kampı kapsamında deplasmanda İrlanda Cumhuriyeti ile yaptığı özel maçı 2-1 kazandı.

Kosova’yı 6-1 yenen A Milli Takım, Avrupa ve ABD’deki hazırlık kampı kapsamındaki ilk ciddi provasında İrlanda Cumhuriyeti ile karşılaştı. Karşılaşmayı Milli Takımımız 2-1 üstün tamamladı.

Karşılaşmanın gollerini 17. dakikada Ahmet İlhan Özek, 75. dakikada Tarık Çamdal ve 78. dakikada Jonathan Walters attı.

TÜRKİYE: Onur, Gökhan, Ömer, Hakan Balta, Caner, Ahmet İlhan, Selçuk, Nuri, Bilal Kısa, Hakan Çalhanoğlu, Mevlüt Erdinç

İRLANDA: Elliot, Wilson, Coleman, O’Shea, Delaney, Ward, Whelan, McGeady, McClean, Hoolahan, Long

47 YILDIR YENEMİYORDUK

Türkiye bu maçtan önce İrlanda ile 12 kez karşılaşmıştı. Bu maçların 1’ini Türkiye, 5’ini İrlanda aldı, 6 müsabaka berabere bitmişti. İrlanda’ya karşı tek galibiyetimizi 1967’de Ankara’daki Avrupa Şampiyonası elemelerinde 2-1’le elde etmiştik. Bugün alınan 2-1'lik galibiyetten sonra İrlanda'yı 47 yıl sonra tekrar yendik.

500 TÜRK MAÇI TAKİP ETTİ

Türkiye ile İrlanda Cumhuriyeti arasındaki 13. karşılaşma öncesinde, Soma'da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için saygı duruşu yapıldı. Aviva Stadı'nın tribünlerinde "Gözyaşlarımız kömür karası, başın sağolsun Türkiyem" ve "Soma'nın acısı bizim acımız, yarası bizim yaramızdır" şeklinde pankartlar yer aldı. Saygı duruşu sırasında, Aviva Stadı'nda yer alan ekranlarda Soma'dan fotoğraflar gösterildi.

Mücadeleyi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ile yönetim kurulu üyeleri Arif Koşar, Fethi Heper, Hakan Kanık, Mustafa Beyazlı ve Taylan Üner de tribünden izledi. Yaklaşık 500 kişilik Türk taraftar grubu da kendilerine ayrılan yerde, A Milli Takım'ı destekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler