5 ay boyunca hiç evden çıkmamış!

5 ay boyunca hiç evden çıkmamış!

Polis son operasyonunda ünlü isimlere uyuşturucu temin eden oyuncu Eray Özbal’ın Boğaz manzaralı villasının terasındaki esrar bahçesi polisi bile şaşırttı.

Kenan İmirzalıoğlu, Sarp Apak ve Engin Altan Düzyatan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda ünlü ismin de gözaltına alındığı operasyonun görüntüleri basına dağıtıldı. Operasyonda ünlü isimlere uyuşturucu temin eden oyuncu Eray Özbal’ın Boğaz manzaralı villasının terasındaki esrar bahçesi polisi bile şaşırttı.
 
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, piyasaya uyuşturucu temin eden torbacılara yönelik çalışma başlattı. Yapılan 11 aylık planlı çalışmanın ardından torbacılar ve bu kişilerle irtibatlı oldukları tespit edilen çok sayıda ünlü isim tespit edildi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, aralarında Sarp Apak, İlker Aksum, Nehir Erdoğan, Kenan İmirzalıoğlu, Gökçe Özyol, Şahin Irmak, Mehmet Erdem'in de bulunduğu birçok ünlü isim gözaltına almıştı. Soruşturmayı genişleten Narkotik ekipleri, operasyon kapsamında Engin Günaydın, Engin Altan Düzyatan, Orçun Koray Candemir ve Murat Eken’i de Çeşme’de gözaltına aldı. Yapılan operasyonda toplam 30’u ünlü isim olmak üzere toplam 49 kişi gözaltına alındı.
 
Emniyet yetkililerinden edinilen bilgiye göre 11 ay önce Diyarbakır’dan İstanbul’da bulunan karı koca olan Murat Y. ve Şengül Y. isimli 2 torbacıya 4 kilo 460 gram esrar gelmesi üzerine çalışma başlatıldı. Bunun üzerine çalışmayı genişleten polis ekipleri özelikle Cihangir, Beşiktaş ve Beyoğlu’ndaki sokak satıcılarını takibe aldı. Sokak satıcılarına yönelik belirlenen birçok adrese eş zamanlı operasyonda 19 ‘’torbacı’’ gözaltına alındı. Yapılan operasyon anları polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde takibe takılan ve ünlü isimlere “CD’’, ‘’filmi izledin mi?” gibi kodlar kullanarak uyuşturucu temin ettiği ortaya çıkan oyuncu Eray Özbal’ın Cihangir’deki Boğaz manzaralı villasının teras katındaki esrar bahçesi görülüyor. Baskın düzenleyen polisler esrar fidelerini sökerek, Özbal’ı gözaltına alıyor. Görüntülerde adreslerde yapılan aramalar, ele geçirilen uyuşturucular ve silahlar görülüyor.
 
erayozbal-uyusturusuoperasyonu-cihangir-sozcu-resim-08.jpg
 
5 ay boyunca hiç evden çıkmamış!
Yeşilçam’ın eski ünlülerinden olan Hanefi Eray Özbal’ın 5 ay boyunca evden hiç çıkmadığı ortaya çıkarken, zanlının irtibatlı olduğu Zeki Y. isimli öğrencisinin kontrolünde Sarıyer’de yine Boğaz manzaralı bir dairenin teras katında esrar yetiştirdiği öğrenildi.
 
Ayrıca soruşturma kapsamında ünlü oyuncu Hakan Yılmaz’ın şoförü olan Ahmet S.’nin de ünlü isimlere uyuşturucu ve yer temini sağladığı, torbacılarla ünlü isimler arasında bağlantı kurduğu kaydedildi. Uyuşturucu tacirlerine yapılan operasyonda 17 bin extacy hap, 13 kilo 593 gram esrar, 126 gram amfetamin uyuşturucusu, 115 kök Hint keneviri, 3 hassas terazi, 5 sarma sigara kağıdı, 6 esrar öğütücü, 10 adet uyuşturucu madde içiminde kullanılan düzenek, 62 gram tütünle karışık esrar maddesi, 2 ruhsatsız silah, 46 fişek, 210 gram esrar tohumu, çok miktarda kilitli poşet, 75 gram kokain maddesi ele geçirildi. Uyuşturucu madde ticaretinden kazanıldığı değerlendirilen 2 bin 550 Euro ve 4 bin 285 TY’ye ise el konuldu.
 
Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemeleri ise sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler