5 Bakanlıkta bakan yardımcıları belli oldu

5 Bakanlıkta bakan yardımcıları belli oldu

Adalet, Kültür ve Turizm, Ulaştırma ve Altyapı, Gençlik ve Spor ile Sağlık Bakanlıklarının bakan yardımcılıklarına ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanı kararlarına göre, Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılıklarına Cengiz Öner, Hilmi Bilgin, Selahaddin Menteş ve Yıldız Seferinoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcılıklarına ise Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, Nadir Alpaslan ve Ömer Arısoy atandı.

Yeni hükümet sistemi sonrası Müsteşarlıkların kaldırılmasının ardından, Bakan yardımcıları da atandı. Bazı bakanlıklarda 4 bakan yardımcısı birden oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcılığına,  kısa süre öncesine kadar Aile ve Sosyal Politikalar bakanı olan Fatma Betül Sayan’ın kardeşi Ömer Fatih Sayan getirildi.

Adalet Bakan yardımcıları ise AKP eski Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ile AKP İstanbul eski Milletvekili Yıldız Seferinoğlu oldu. Dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçi ve AKP eski Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya da Gençlik Spor Bakan yardımcılığı görevine getirildi. Bir başka Sivaslı ve AKP eski Milletvekili Selim Dursun da Ulaştırma Altyapı Bakan yardımcısı oldu. 5 Bakanlığa atanan bakan yardımcıları şöyle:

Adalet: Cengiz Öner, Hilmi Bilgin, Selahaddin Menteş, Yıldız Seferinoğlu

Gençlik ve Spor: Hamza Yerlikaya, Sinan Aksu

Kültür ve Turizm: Ahmet Haluk Dursun, Nadir Alpaslan, Ömer Arısoy

Sağlık: Muhammet Güven

Ulaştırma ve Altyapı: Enver İskurt, Ömer Fatih Sayan , Selim Dursun

Söz konusu atamalar, Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usullerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2'nci ve 3'üncü maddeleri uyarınca yapıldı.

adalet-bakan-yardimcilari-resim-07-001.jpgAdalet Bakanı ve 4 bakan yardımcısı...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler