5 erkekle 31 gün boyunca, çırılçıplak

5 erkekle 31 gün boyunca, çırılçıplak

Okyanusu geçerken o günler geçmedi...

Atlas Okyanusu'nu kürek çekerek geçip yeni bir dünya rekoru kırmaya çalışan bir kadın atlet ve beş erkek arkadaşı, bu yolculuk sırasında büyük zorluklara katlandı.

Barbados'taki St Charles limanında bitiş çizgisine dün gece varan altı kişilik ekip, 31 gün, 23 saat ve 31 dakika süren destansı yolculuklarını anlattı.

Grup bu süreyle yeni bir dünya rekoru kırdı. Ama Hallin Takımı için Tenerife'den başlayan yaklaşık 5 bin kilometrelik yolculuk, hiç de kolay olmadı.

12 metre uzunluğundaki trimaranlarının sürekli yoluna devam etmesini sağlamak için durmadan kürek çekip, bitkinlik ve hastalıklarla boğuşan ve popoları çok acı verecek şekilde su toplayan ekip, yaraların havayla temas edip iyileşmesi için soyunmak zorunda kalmış.

Takımdaki tek kadın olan Durham Üniversitesi'nden akademisyen Naomi Hoogesteger, ekibin buna hazırlıklı olduğunu belirtiyor. "Yaralar enfeksiyon kapmaya başlamıştı. Onları tedavi etmenin ve kürek çekmeye devam edebilmenin tek yolu buydu" diye konuştu.

29 yaşındaki kürek ve kano şampiyonu Naomi, "Benim açımdan beş erkeğin arasında tek kadın olduğumdan biraz utanç vericiydi. Ama Atlas Okyanusu'nu en hızlı geçen kürekçiler olmak her şeyden önemliydi. Son bir ay boyunca ömrümün sonuna dek yetecek kadarını gördüm!" diye ekledi.

Ekipten Cambridge'li Chris Covey için ise çifte kutlama söz konusu. Chris karaya çıkar çıkmaz dizlerini üzerine çöküp, bitiş noktasında kendisini bekleyen 28 yaşındaki Susie Easton'a evlenme teklif etti. Yolculuk boyunca su geçirmez çantasının içinde taşıdığı babasının annesine evlenme teklif ettiği sırada sunduğu yüzüğü Susie'nin parmağına takarken 'evet' cevabını almış olmanın sevincini yaşadı.

Kürekçilerin her biri yolculuk boyunca 12 kilogramdan fazla kaybetti. Neredeyse dev bir Rus kargo gemisi trimarana çarpıyordu. Bir uçan balık trimarana atlayıp, ekipten Jack Stonehouse'un yüzüne çarptı. Bu ekibi çok güldürdü.

Paddy Thomas ve Justin Johanneson'ın da yer aldığı ekip, bu tehlikeli ve zorlu yolculuğu bir eski askerlerin akıl sağlığı konusunda faaliyet gösteren bir yardım dernegine para toplamak amacıyla gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler