5 liralık süpürge ile 20 kilo altın çaldılar!

5 liralık süpürge ile 20 kilo altın çaldılar!

Organize işler...

Adana polisi, İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Hatay ve Gaziantep'te kuyumcuların komşu işyerlerine girip duvar delerek kuyumcunun asansörlü kasalarını piyasada 5 liraya satılan süpürge ile çekip, ayrıca banka ATM'lerini de soyarak 2.5 milyon lira çalan 12 kişilik hırsızlık çetesi çökertildi. Çete lideri Ozan U.'nun sevgilisi ile 250 bin liralık cipe binip, aylık 15 bin liralık evde oturduğu ortaya çıktı. Çetede ayrıca jammer ile telsizler de ele geçirildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, kuyumcu ve ATM hırsızlarının Türkiye'yi İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Gaziantep ve Antalya olarak 6 bölgeye ayırdıklarını belirledi. Çetenin İstanbul ve İzmir ayağındaki 14 kişinin mangal partisinde yakalanmasının ardından Adana ve Gaziantep bölgelerini liderliğini daha önce ATM hırsızlıklarından yakalanan Ozan U. ile Coşkun Ö.'nün yaptıkları saptandı.
 
33 YERE BASKIN
Bu iki azılı hırsız teknik ve fiziki takibe alındı. 8 ay boyunca adım adım takip edilen hırsızların Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde bir kuyumcuyu soymak için plan yaparken suçüstü bastı. Adana, Ankara, Osmaniye, Gaziantep ve Hatay'da önceki gün 33 ayrı yere yapılan operasyonlarda çete liderleri Ozan U., Coşkun Ö. ile birlikte Ozan U.'nun sevgilisi ve çetenin soyulacak yer keşfini yapan Hatice D.'nin de aralarında bulunduğu 12 kişi yakalandı. Hırsızların 10 ay içinde 2.5 milyon lira değerinde altın ile para çaldıkları saptandı.
 
5 LİRALIK SÜPÜRGE İLE 20 KİLO ALTIN ÇALDILAR
Çete üyelerinin yapılan sorgularında kuyumcuları ve ATM'leri nasıl soydukları da ayrıntılı olarak ortaya çıktı. Çete lideri Ozan U.'nun sevgilisi Hatice D. ile kendilerine aile süsü vererek soyacakları kuyumcuya gidip keşif yaptıkları saptandı. Ozan U.'nun kuyumcunun altını sakladığı yeri tespit ettiği uygun zamanda da alarmı devre dışı bıraktığı diğer çete lideri Coşkun Ö.'nün de yan işyerinden kuyumcunun duvarını delip süpürge ile asansörlü sistemde bulunan tabakaların içinde bulunan altınları çekip çaldığı tespit edildi. Çete üyeleri, 5 liralık süpürge ile 20 kilo altın çaldıklarını da itiraf etti.
 
JAMMER VE TELSİZ BULUNDU
Çete üyelerinin ev ve üzerlerinde yapılan aramada, jammer cihazı ve hırsızlık sırasında haberleşmek için kullandıkları el telsizleri bulundu. Ayrıca, 150 bin lira para, yaklaşık 5 bin 600 gram eritilmiş saf altın, 25 çift küpe, 1 tane 14 ayar bilezik, 10 yüzük, 1 tane 14 ayar altın parçası, 1 kalpli zincir, 1 tane 9 taşlı sarı altın parçası, 1 adet 11 taşlı sarı altın ve hırsızlıkta kullanılmak üzere özellikle kuyumcuları soyarken altınları çekmekte kullandıkları 5 liralık süpürge ile çok sayıda alet ele geçirildi.
 
250 BİNLİK JİPE BİNİYORDU
Çete üyelerinin çaldıkları altın ve paralarla lüks hayat yaşadıkları da saptandı. Özellikle çete liderleri Ozan U.'nun sevgilisi Hatice D. ile birlikte 250 bin liralık jipe bindiği İstanbul'da aylığı 15 bin liralık villada oturduğu da belirlendi. Çete üyelerinin, soygun sonrası, Antalya, İzmir ve İstanbul'a gidip eğlence yerlerinde eğlenip lüks otellerde kaldıkları ortaya çıktı.
 
‘SEVGİLİM HIRSIZ'
Çete lideri Ozan U.'nun sevgilisi olan ve çete içinde soyulacak yerlerin keşfinde görevli olduğu iddia edilen Hatice D. poliste suçlamaları kabul etmedi. Adliyeye sevkedilirken yüzünü gizleyen Hatice D.,"Sevgilim hırsızmış ben sevgili kurbanıyım. Annem beni böyle görürse çok üzülür" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler