5 milyon tapuya FETÖ gözaltısı

5 milyon tapuya FETÖ gözaltısı

Tüm tapu müdürlüklerine gönderilen resmi yazıyla alım-satım işlemleri durduruldu. FETÖ üyelerinin mal varlıklarını satmasını önlemek için alınan tedbir kararının işlemler tamamlanana kadar devam edeceği öğrenildi.

Türkiye genelinde bütün tapu müdürlüklerine resmi bir yazı gönderildi. Yazı üzerine başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok tapu müdürlükleri, dün alım-satım işlemlerini yapmadı.
Gönderilen yazı üzerine işlem yapmayan tapu müdürlükleri gün boyu, kendilerine gönderilen Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi kişilerin mal varlıklarının satımını önlemek için tedbir kararları aldı.

15 Temmuz’daki hain darbe girişiminin başarısız olması üzerine panikleyen FETÖ üyelerinin mal varlıkları üzerine savcılık tarafından tedbir kararı çıkarıldı. FETÖ'nün şantaj ve himmetle elde ettiği mal varlıklarının envanteri çıkarılması üzerine tapu daireleri ve bankalara yazı yazılarak gerekli işlemlerin başlatılması talimatı verildi. Vatan’dan Çağdaş Ulus’un haberine göre; FETÖ'cü çeteye hizmet edip mal devirlerine aracılık eden mali müşavirler ve avukatların da listesi çıkarıldı. Geçtiğimiz hafta yayımlanan Milli Emlak Tebliği'ne göre, kapatılan kurum ve kuruluşların mülkiyetindeki binalardaki taşınırlar, güvenlik önlemleri alınarak aynen muhafaza edilecek. Kiralama suretiyle kullanılan binalardaki taşınırlar ise öncelikle ilgili ve ihtiyacı olan kamu kurum veya kuruluşuna devredilecek.

MAL VARLIĞINA TEDBİR
FETÖ üyelerinin mal varlıklarını dondurma kararı alması, satması gibi işlemlerin önüne geçebilmek için dün Türkiye genelindeki tüm tapu müdürlüklerine resmi bir yazı gönderildi. Söz konusu uygulama sebebiyle başta İstanbul ve Ankara olmak üzere dün tapu müdürlüklerinde alım-satım gibi pek çok işlem yapılamadı. İşlemler tamamlanana kadar uygulamanın devam edeceği öğrenilirken tapuya gelen vatandaşlar işlemlerin bir süre yapılmayacağına dair bilgiyi öğrenince tapudan işlem yapmadan ayrılmak zorunda kaldı. Bazı tapularda ise kısmi işlem yapıldığını belirten tapu yetkilileri, kendilerine gelen isim listelerinin kayıtlardan tek tek incelemeye tabi tutulduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler