5 milyon tweet gözaltında !

5 milyon tweet 'gözaltında' !

Gezi Parkı eylemcilerinin Twitter üzerinden haberleşmeleri ve organize olmaları emniyeti harekete geçirdi.

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Gezi Parkı olayları ile ilgili olarak Twitter’da geçilen yaklaşık 5 milyon tweet’i incelemeye aldı.
 
Gezi Parkı’nda “Ağaçlar kesiliyor” diye sosyal medya, özellikle Twitter üzerinden başlatılan kampanya çığ gibi yayılmıştı. Twitter üzerinden mesajlaşarak organize olan binlerce kişi o gece Gezi Parkı’na koşmuş, neredeyse tüm haberleşmeler, bilgilendirmeler sosyal medya üzerinden yapılmıştı. Eylemcilerin Twitter üzerinden haberleşmeleri ve organize olmaları emniyeti harekete geçirdi.
 
Özellikle #occupygezi, #direngeziparki ve #direngezi hashtaglarıyla geçilenlerin de arasında bulunduğu tweet’ler incelemeye alındı. Bunların dışında Gezi Parkı ve devamında Ankara, İzmir ve diğer illere sıçrayan gösterileri içeren tweet’ler de araştırılmaya başlandı. Sosyal medyada atılan, paylaşılan mesajlarda kin ve nefret duygularını körükleyen, gerçekleştirdiği şiddet olayını paylaşan, şiddet olaylarını yönlendiren, yanlış mesajlarla göstericileri galeyana getirdiği öne sürülen mesajlar tespit edilmeye başlandı. Bu tweet’leri geçenler hakkında soruşturma açılacağı belirtildi.
 
Polis, protestocuların, telefonlarına indirdikleri, Zello adlı programla yaptıkları konuşmaları da dinledi. Bir eylemcinin Zello’dan, “Aranızda helikopter pilotu var mı? Helikopter pilotu tanıdığı olan haber versin” sözleri, emniyeti harekete geçirdi ve helikopterli eyleme karşı önlem alındı. Ancak böyle bir girişim belirlenemedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler