5. Uluslararası Bahar Şenlikleri Festekin12 başladı

5. Uluslararası Bahar Şenlikleri Festekin'12 başladı

Şenlikler kapsamında ünlü İtalyan gitaris Mascolo 100. Yıl Kültür Merkezinde konser verdi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi 5. Uluslararası Bahar Şenlikleri Festekin’12 geleneksel kortej yürüyüşü ile başladı.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş başta olmak üzere Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sabit Erşahin, Prof. Dr. Rıza Gürbüz, Prof. Dr. Ziya Şimşek, dekanlar, enstitü ve yüksekokul müdürleri, öğretim üyeleri ve idari personelin yanı sıra bini aşkın öğrenci kortejde yer aldı. Kortejde, Çankırı Karatekin Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu Bir Yudum Anadolu Efsanesi’nin yanı sıra Bosna Hersek Halk Dansları Topluluğu da yer aldı. Kortej, Çankırı Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde Atatürk Anıtı alanına kadar yürüdü. Yol boyunca korteje, Çankırılılar büyük ilgi gösterdi.
 
Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Atatürk Anıtına çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Rektör Savaş, 5. Uluslararası Bahar Şenliklerinin açılış konuşmasını yaptı. Rektör Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Uluslararası Bahar Şenlikleri Festekin’12 kapsamında bir çok aktivite yapılacağını kaydetti. Bahar Şenlikleri dışında bu hafta Kariyer Günleri ve Uluslararası Resim Çalıştayı gibi pek çok organizasyonun düzenlendiğini hatırlattı. Öğrencilerin bir senenin yorgunluğunu üzerinden atmaları için her türlü aktivitenin düşünüldüğünü belirtti. Bosna Hersek Halk Dansları Topluluğunun Çankırı Karatekin Üniversitesinin davetlisi olarak geldiklerini belirten Rektör Savaş, konuklara Boşnakça “hoş geldiniz” dedi.
 
Bahar Şenliği programını hazırlayan Rektör Yardımcılarına, akademisyenlere, idari personele ve öğrencilere teşekkür etti. Rektör Savaş, konuşmasının sonunda Çankırılıları düzenlenecek konserlere ve etkinliklere davet etti. Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş’ın konuşmasının ardından Bosna Hersek Halk Dansları Topluluğunun gösterisi izlendi.
 
5. Uluslararası Bahar Şenlikleri Festekin’12 kapsamında Yunus Alışveriş Merkezinde Güzel Sanatlar Fakültesi Yılsonu Sergisi açıldı. Serginin açılışına Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş davetliler ve öğrenciler katıldı. Serginin açılış konuşmasını yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Çal, öğrencilerin bir yıllık emeklerinin sergilendiğini belirterek bütün konuklara serginin açılışına geldikleri için teşekkür etti. Konuşmanın ardından tüm konuklar sergiyi gezdiler. Sergi açılışının ardından, Yunus Alışveriş Merkezi önünde Eski Türk Giysileri Defilesi yapıldı. Konuk ekip, Bosna Hersek Halk Dansları Topluluğu gösterisini sundu.  Son olarak, Çankırı Karatekin Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu sahne aldı. Öğrencilerin yanı sıra Çankırılar da programı keyifle izledi.
 
5. Uluslararası Bahar Şenlikleri Festekin’12 akşam etkinlikleri ile devam etti. Çankırı Karatekin Üniversitesi Tiyatro Topluluğunun hazırladığı “Her Telden Nağmeler” adlı oyun 100. Yıl Kültür Merkezinde izleyicilerle buluştu. Öğrencilerin sahnelediği oyun, izleyicilerden tam not aldı.
 
cankiri-mascolo-festekin-sozcu-resim-052.jpg
 
İTALYAN GİTARİST MASCOLO ÇANKIRI'DA
 
Çankırı Karatekin Üniversitesi Bahar Şenlikleri kapsamında Türkiye'ye gelen Antonio Mascolo, 100. Yıl Kültür Merkezi'nde sahne aldı. Türk gitarist Ayşegül Koca ile eserlerini sunan Mascolo, izleyicilerin beğenisini kazandı.
 
Mascolo, etkinliğin ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, ''Türk müziği çok güzel ve evrensel. Bunu dünyaya tanıtmanız gerekiyor. Bu Türkiye'ye üçüncü gelişim. Burayı çok seviyorum'' diye konuştu.
 
BU AKŞAM FERİDUN DÜZAĞAÇ KONSERİ VAR
Öte yandan Festekin'12 Bahar Şenlikleri kapsamında bu akşam (10 Mayıs 2012) Saat 21.00'de Ballıca Kampüsünde Feridun Düzağaç hayranlarıyla buluşacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler