50 saat sonra indi!

50 saat sonra indi!

90 metrelik baz istasyonu üzerindeki eylem sona erdi.

Tekirdağ’da 42 yaşında olduğunu ve adının Muhammet olduğunu söyleyen kişi, geçen cumartesi günü saat 12.00’de çıktığı GSM operatörünün 90 metre uzunluğundaki baz istasyonu direğinin tepesinden 50 saat sonra indi.

Tekirdağ merkeze bağlı Seymenli Köyü girişinde bulunan akaryakıt istasyonunda çalışanlar, geçen cumartesi günü saat 12.00 sıralarında istasyonun yakınındaki tarlada bulunan GSM şirketine ait baz istasyonu direğine çıkan kişiyi gördü. Bu kişiyi inmeye ikna edemeyen istasyon çalışanları, durumu jandarmaya bildirdi.
 
Gelen jandarma ekibi de direğin tepesindeki düz alanda oturan kişiyi ikna edemeyince itfaiye, AFAD ve AKUT ekiplerine bilgi verdi. Gelen ekipler de 42 yaşında olduğunu ve adının Muhammet olduğunu söyleyen kişiyi indirmeyi başaramayınca, hava sıcaklığının gece 2 dereceye kadar düştüğü için ona battaniye verdi.
 
Direğe tırmanırken yanına su ve çeşitli gıda malzemesi de alan Muhammet’i ekipler, aşağıya indirmek için büyük çaba sarf etti. Ekipler, 90 metre yükseklikte olan eylemciye, risk taşıdığı için kurtarma operasyonu düzenlemedi.
 
''TELSİZ YA DA TELEFON İSTİYORUM''
Muhammet, bugün sabah küçük bir kağıda yazdığı notu aşağıdaki görevlilere yolladı. Besmele ile başlayan nota şunları yazdı: 
 
"Benim sizden 3 isteğim olacak. Yerine getirirsen inerim, getirmeyecekseniz hiç kimse uğraşmasın. Telsiz ya da telefon istiyorum."
 
Ancak direkte kişi, henüz üç isteğinin ne olduğunu açıklamadı. İtfaiye ekiplerinin açtığı büyük şişme yatak, olası intihar girişimine karşı direğin dibinde açık halde hazır bekletildi.
 
KİMLİĞİ BELİRLENDİ
Bu arada 3 gündür indirilemeyen kişinin, 42 yaşındaki Ali Muhammet Reşit olduğu belirlendi. Daha önce de Türkiye’nin çeşitli illerinde baz istasyonlarına çıkarak eylem yaptığı belirlenen Reşit’in, Mısır uyruklu olduğu ve nüfus cüzdanı olmadığı için eylem yaptığı iddia edildi.
 
Ekiplerin tüm çabasına rağmen Reşit direkten inmezken, olayı duyan çok sayıda kişi, bölgeye gelerek yaşananları izlemeye başladı. Olayla ilgili olarak, kriz masası oluşturulduğu öğrenildi. Ayrıca ekipler, altına kamera takılan bir maket planör yardımıyla Reşit’in durumunu kameraya çekerek belirlemeye çalışıyor. Planörü gören Reşit, kendisine ulaştırılan telsizden, "Ne yapıyorsunuz, o uçağı uzaya mı göndereceksiniz? Altına bi el bombası bağlayıp atın da kurtulun benden" diye bağırıp tepki gösterdi.
 
fft31_mf1932202.jpeg
 
50 SAAT SONRA İNDİ
Ali Muhammet Reşit’i, 1 saat boyunca telsizle konuşan Tekirdağ Vali Yardımcısı Mahmut Yıldırım 50 saatin sonunda inmeye ikna etti. Yıldırım’ın verdiği yemek ve iş sözünün ardından, Reşit çıktığı direkten 50 saat sonra saat 14.10’da indi.
 
20 DAKİKADA İNEBİLDİ
Olay yerine gelen Vali Yardımcısı Yıldırım, telsizle Reşit ile yaklaşık 1 saat görüştü. Kimliği olmadığı için iş bulamadığı ve askere gidemediğini belirten Reşit, askere gitmek ve para kazanabileceği bir iş istediğini söyledi. Yıldırım da önce kendisine yemek ısmarlayacağnı söyledi ve diğer konularda da yardımcı olacağının sözünü verdi.
 
Bunun üzerine Reşit, jandarmanın uzaklaşmasını istedi ve yaklaşık 20 dakikada 90 metrelik direkten yere inebildi. Ardından da Vali Yardımcısı Yıldırım’ın makam aracına bindirilen Reşit’e su verildi. Daha sonra da bir lokantaya gidildi ve Reşit, çorba ve köfte yiyerek karnını doyurdu.
 
Kimliği olmadığı için askere gidemediğini belirten Reşit, "Kimliğim olmadığı için askere gidemedim. Askere gitmek istiyorum. Bir de bir iş istiyorum. Daha başka bir şey istemiyorum" dedi.
 
50 saat boyunca direk tepesinden kaldıktan sonra inip karnını doyuran Reşit, ardından ifadesi alanmak üzere İl Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler