51 yaşında Üniversiteyi bitirdi

51 yaşında Üniversiteyi bitirdi

Çankırı"da bir kamu kurumunda görev yapan Osman Kale, 51 yaşında üniversiteden mezun olarak diplomasını aldı.

İlkokul mezun olan Osman Kale'nin yıllarca içerisindeki eğitim ateşi sönmedi. Bir kamu kurumunda iş bulan Kale, ortaokul ve liseyi dışardan bitirmek için Açıköğretim Lisesi'ne kayıt yaptırdı.

Azmi ve çalışkanlığı sayesinde çocuklarıyla birlikte liseyi tamamlayan Kale, 2008-2009 eğitim-öğretim yılında Karatekin Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Makine Programcılığı bölümünü kazanarak burada eğitim görmeye başladı.
 
Üniversite diplomasını almayı kafasına koyduğunu dile getiren Kale, "Derslerde zaman zaman sorunlar yaşadım. Ancak genç sınıf arkadaşlarımla birlikte gece yarılarına kadar ders çalışarak bunların üstesinden geldim. Başarısız olduğum bazı derslerimde dolayı üzüldüm, ama azmimi ve ümidimi hiçbir zaman yitirmedim. Başarısız olduğum bazı dersleri yaz okulunda vermeye karar verdim. Ama bu derslerle ilgili Karatekin Üniversitesi'nde yaz kursları açılmayınca arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine Isparta'ya yaz okuluna gittim ve şükürler olsun ki mezun oldum" ifadelerini kullandı.
 
Azminin genç nesillere örnek olması gerektiğinin altını çizen Kale, 'üniversite mezunu' olarak anılmaktan gurur duyduğunu da sözlerine ekledi.
 
Çankırı Karatekin Üniversitesi Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Rıza Gürbüz ise Osman Kale'yi azminden, başarısından ve derslere devamındaki hassasiyetinden dolayı tebrik ederek bundan sonraki yaşamında başarılar diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler