6 aylık hak kaybının telafisi düşünülüyor mu?

"6 aylık hak kaybının telafisi düşünülüyor mu?"

Türk Yerel Hizmet-Sen Çankırı Şube Başkanı Erol Selci yazılı bir açıklama yaptı...

İl Özel İdaresi bünyesinde çalışan memurların sendikal haklarını iyileştirme hususunda Vali Vahdettin Özcan'ın "sendika ile masaya oturma" yetkisi İl Genel Meclisi'nin Temmuz oturumunda bir kez daha görüşülmüş ve bu kez Vali Özcan'a yetki verilmişti.

Konuyla ilgili önceki haberi
okumayanlar için - TIKLA

Hatırlanacağı gibi İl Özel İdare çalışanlarının çoğunluğunun Kamu-Sen'e bağlı Türk Yerel Hizmet-Sen üyesi olması nedeniyle Vali Özcan'a verilecek "sendika ile masaya oturma yetkisi" 10 Şubat 2012 tarihinde yapılan toplantıda Ak Partili meclis üyelerince engellenmişti. O gün 26 üyenin oy kullandığı gündem maddesi, 7 kabul ve 19 red ile Meclisten geçmemişti.
 
İl Genel Meclisi'nin Temmuz ayı toplantılarının ilk gününde yeniden görüşülen konu bu kez Vali Özcan'a yetki verilmesi ile sonuçlandı. Yaşanan durum sonrası Türk Yerel Hizmet-Sen Çankırı Şube Başkanı Erol Selci yaptığı yazılı açıklamada "İl Genel Meclisi Üyelerinin engellemelerinden doğan kamu çalışanlarının 6 aylık hak kaybının telafisini düşünüyor musunuz?" diye sordu. İşte o yazılı açıklama.
 
TÜRK YEREL HİZMET-SEN ÇANKIRI ŞUBE BAŞKANI
EROL SELCİ'NİN YAZILI AÇIKLAMASI
 
"Değerli basın mensupları,

Kamu görevlilerimizin hak ve menfaatlerinin korunması ve ilerletilmesi, grevli, toplu sözleşmeli, siyasete katılma hakkını da içeren, özgürlükçü sendikal haklarla donanmış, refah ücretine kavuşmuş, geleceğe umutla ve güvenle bakan bir kamu çalışanı profilinin peşinde koşan, hür ve bağımsız bir biçimde refah içinde yaşaması dışında hiçbir gaye ve amacı olmayan Türk Yerel Hizmet-Sen ortaya koyduğu yüreği, kimseden esirgemediği sevgisi, her durum ve şartta verdiği destek ve güvenle bildiği yolda yürümeye yılmadan devam etmektedir ve edecektir.

Arkamızda hukuk, önümüzde iyi niyetle yola çıkılmış ve idaremizin konuyla ilgili geçtiğimiz aylarda toplu sözleşme yapmak için, İl Genel Meclisine teklifte bulunmuştur.

İl Genel Meclis Başkanı, grup toplantılarında ve tek tek görüştüğümüz Meclis üyeleri son güne kadar memurlara yapılacak yardımlar konusunda toplu sözleşme yapılması için, Sayın Valimize yetki yönünde oy kullanacaklarına dair söz vermelerine rağmen son anda yapılan; siz deyin cambazlık, biz diyelim kaypaklık ile İl Genel Meclisi oturumundan red kararı çıkartılmıştır.

Bizler sendika olarak, üyelerimiz başta olmak üzere, tüm kamu görevlilerinin daha iyi şartlar altında, açlık ve yoksulluk sınırının üzerinde bir ücret aldığı, her çalışanın kendisi ve ailesinin insanca şartlarda yaşayabildiği bir standarda kavuşmasını arzuluyorken işin içine giren fesat zihniyet bunu göz ardı edip, kamu çalışanlarının kendi insanımız olduğunu unutup at gözlüklerini çıkarmamış ve çalışanlara kırmızı kuvvetler muamelesini reva görmüşlerdir.

Yapılan oylamada kamu yararı hiçe sayılmış, bir takım ucuz siyasi hesaplar peşine düşülmüş, bir kısım siyasetçilerle sendikacılar kol kola girmiş, en zor şartlar altında çalışan kesimlerden biri olan belediye il özel idaresi çalışanlarının, toplu sözleşme ile elde edecekleri hakları engellemişlerdir.

Bugüne kadar gelen süreç içinde İl Özel İdaremiz çalışanlarının üyesi olduğu sendikaların üye sayılarında med-cezir manzaralarına rastlanmış ve sendika üye sayıları İl Genel Meclisince 03.07.2012 tarihinde yeniden gözden geçirildiğinde tehlikenin ortadan kalktığı ve düşman topraklarının temizlendiği, fethin tamamlandığı kanaatine varılmış olacak ki bu kez teklif olumlu karşılanarak Sayın Valimize yetki verilmiştir.

Bu vesile ile saygıdeğer yüce İl Genel meclisine soruyoruz..

 

Saygı değer yüce meclis! 4-5 ayda neler değişti?

Tarlalar başak mı verdi?

Sütler kaymak mı tuttu?

Daha önce hava sahanız mı ihlal edilmişti?

Kurtarılmış bölgeler mi tamamlandı?

İl Özel İdaresi düşmanlardan mı temizlendi?

Eski çamlar bardak mı oldu?

6 ay önce ipler cambazların yürüyebileceği gerginlikte mi değildi?

Gelelim teknik sorulara;

İl Genel Meclisi Üyelerinin engellemelerinden doğan kamu çalışanlarının 6 aylık hak kaybının telafisini düşünüyor musunuz?

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler