6 gün önce kaybolan kadının cesedi bulundu

6 gün önce kaybolan kadının cesedi bulundu

Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde 6 gün önce kaybolan genç kadının bir araziye gömüşmüş cesedi bulundu

Kocaeli'nin Karamürsel İlçesi'ne bağlı Karapınar Köyü'nde geçen cumartesi gününden beri kayıp olan 32 yaşındaki Necmiye Bediha Yavuz'u, kolundaki bilezikleri almak için öldürüp gömdükleri iddiasıyla, 2 kişi Bulgaristan'a kaçmaya çalışırken Kırklareli'nde yakalandı. Cinayetin, şüphelilerden 30 yaşındaki İbrahim Pınarkaya'nın ilçedeki yüncü dükkanının bodrumunda işlendiği, kuzeni olan diğer şüpheli marangoz 29 yaşındaki İsmail Çiçek'in de eşine "İnegöl'e define aramaya gideceğiz" diyerek evinden kazma ve kürek aldığı ortaya çıktı.

Kolunda yaklaşık 20 bin TL değerindeki bilezik ve altın takı ile birlikte geçen cumartesi günü ortadan kaybolan evli ve bir çocuk annesi Necmiye Bediha Yavuz'un, her ikisi de ilçede esnaf olan iki kişi tarafından altınlarını almak amacıyla öldürüldüğünün ortaya çıkması ilçede büyük şok yarattı.

POLİS ÖZEL EKİP KURDU

Talihsiz kadının bir yakınına başsağlığı dilemek ve taksitleri de ödeyip alışveriş yapmak amacıyla geldiği ilçede ortadan kaybolması üzerine Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi 8 kişilik özel ekip oluşturdu.

Necmiye Bediha Yavuz'un Salı Pazarı mevkiinde güvenlik kameralarından dükkanlara girip çıkarken görüntülerini izleyen ekipler, aynı saatte yüncü dükkanı işleten İbrahim Pınarkaya'nın da ortadan kaybolduğunu tesbit etti. Bunun yanı sıra halasının oğlu olan marangoz İsmail Çiçek'in de işyerine gitmediğini tesbit eden polis bunların telefonlarını takibe aldı.

BULGARİSTAN'A KAÇACAKLARDI

Dün sonuçlandırılan takip sonucu polis iki zanlıyı Kırklareli'nin Pınarhisar İlçesi'nde yakaladı. İki zanlının altınları İstanbul'da birkaç kuyumcuya bozdurdukları ve bu paralarda bir miktar euro aldıkları belirlenirken, Kırklareli'nden kaçak olarak Bulgaristan'a geçmeyi planladıkları anlaşıldı. Zanlılardan İbrahim Pınarkaya'nın daha önce burada askerlik yapması nedeniyle bölgeyi ve sınırı ile bildiği, kaçak olarak sınırdan geçmek için de eldiven, fener, bot, gps aleti ve haritalar aldıkları da belirlendi.

CİNAYETİ PLANLAMIŞLAR

Dün akşam saatlerinde alınan ifadelerinde Necmiye Bediha Yavuz'u İbrahim Pınarkaya'nın yüncü dükkanının bodrumunda boğarak öldürdüklerini itiraf eden zanlılar, daha sonra onu Akçat Köyü yakınlarına götürüp gömdüklerini söylediler.

Zanlılardan İbrahim Pınarkaya'nın, bir çocuk annesi kadını işyerine ilk geldiğinde istediği yün ve havlulardan olmadığını söyleyip toptancının geleceğini, bir saat sonra geldiği takdirde verebileceğini söylediği, daha sonra İsmail Çiçek'i çağırıp cinayeti planladıkları belirtildi. İki zanlı, Necmiye Bediha Yavuz geldiğinde işyerinin alt katında bulunan depoda onu boğduktan sonra cesedini gece işyerleri kapandıktan sonra alıp Akçat'a götürdüklerini anlattı.

Bu arada İsmail Çiçek'in kendi evine gidip eşine "İnegöl'de define aramaya gidiyoruz" diyerek evden kazma ve kürek aldığı da anlaşıldı.

Ekipler dün gece yarısı Akçat Köyü'nde Necmiye Bediha Yavuz'un cesedini gömüldüğü yerden çıkartırken, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olayın duyulması hem talihsiz kadının yakınları, hem ilçede büyük şok etkisi yarattı.

AİLESİ ŞOKTA

Necmiye Bediha Yavuz'un annesi Nazmiye Altınbaş, kızının beş vakit namazında kimseye zararı olmayan bir insan olduğunu belirterek katillere lanet yağdırırken, babası Eyüp Altınbaş ise kızının altınlarını almak için planlı bir şekilde öldürüldüğünü öğrendiğini söyledi.

İki zanlı sorgulamaları tamamlandıktan sonra Adliyeye sevkedilecek.

kaynak: milliyet.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler