7. Paşa Sultan Orta Yayla Şenlikleri iptal!

7. Paşa Sultan Orta Yayla Şenlikleri iptal!

Ramazan Bayramının 3'üncü günü yapılması planlanan 7. Paşa Sultan Orta Yayla Şenlikleri, Dernek yönetiminin aldığı kararla iptal edildi.

Günümüze kadar 6 kez gerçekleştirilen, bu yıl da Ramazan Bayramı'nın 3'üncü günü 7'incisin gerçekleştirileceği Paşa Sultan Orta Yayla Şenlikleri, programa alınan sanatçının MHP'li olması nedeniyle iptal edildiği iddia ediliyor.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre; 7. Paşa Sultan Orta Yayla Şenlikleri'nin bu yılki konuk sanatçısı Mustafa Yıldızdoğan olacaktı...

İddialara göre; Şenlikte sahne alacak Mustafa Yıldızdoğan'ın MHP'nin ve de Ülkü Ocakları'nın düzenlediği etkinliklerin çoğunda yer alması ve şenliklerin Cumhurbaşkanlığı seçimine sayılı günler kala gerçekleşecek olması başta siyasiler olmak üzere bazı isimleri tedirgin etmekle birlikte, şenliği organize eden Ankara Ortalılar Derneği yönetimince iptal edildiği ifade edildi.

DERNEK BAŞKANI YARIMKAYA: İPTALİN GEREKÇESİ SİYASİ DEĞİL EKONOMİK
Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Ortalılar Derneği Başkanı Yunus Yarımkaya "Öncelikli olarak şunu belirtmeliyim ki; Şenlikleri iptal etme kararını şenlik ağası Ferhat Danacı ile birlikte vermiş olduğumuz bir karardı" dedi. Başkan Yarımkaya sözlerini şöyle sürdürdü:

"Paşa Sultan Yayla Şenliklerinin maliyeti yaklaşık 40 bin lira civarındaydı. Bizim de dernek olarak 15 bin lira dolayında eksiğimiz vardı. Anlayacağınız ekonomik olarak yaşadığımız sıkıntı beraberinde iptali getirdi. Son olarak Ankara Büyükşehir Belediyesinin desteğini kesmiş olmasıdır. Bugüne kadar düzenlediğimiz şenliklerimizde kullanılan ses sistemi ve diğer malzemeleri Büyükşehir Belediyemizden sağlıyorduk. Bu yıl Büyükşehir Belediyesi derneklere yaptığı bu tür yardımların tamamını kaldırdı. Haliyle bu karar bizleri zor durumda bıraktı. 14 Temmuz'da yaptığımız dernek yönetim toplantısı ile şenliği iptal ettik."

SADECE AK PARTİ İLÇE BAŞKANI ARADI!
Ortalılar Derneği Başkanı Yunus Yarımkaya "Şenliğin iptaline gerekçe olarak konuk sanatçının yani Mustafa Yıldızdoğan'ın MHP'li olması iddia ediliyor. Siz bu konuda neler söyleyeceksiniz?" şeklindeki sorumuza "Böylesi bir iddia çok mesnetsiz. Biz sanatçımızla mukavele yaptık. Bununla birlikte milletvekilimiz sayın İdris Şahin ile de görüştük. Kendisi herhangi bir olumsuz beyanda bulunmadı. Derneğin düzenlediği bir organizasyona müdahalesinin sözkonusu olamayacağını belirtti. Şenliklerin iptali sonrası Orta'da bazı isimlerin bu tür mesnetsiz iddialarda bulunması hayli düşündürücü" dedi.

Başkan Yarımkaya sözlerini "Siyasi baskı olarak söyleyebileceğim tek olay, Yönetim Kurulu olarak aldığımız 'iptal' kararından 2 gün AK Parti Orta İlçe Başkanı Halil Akpunar'ın şahsımı telefonla arayarak 'Şenliklere getireceğiniz sanatçı ile ilgili olarak ilçede yaşanacak sıkıntıdan derneği sorumlu tutarız' şeklindeki konuşmasından rahatsızlık duymadığımı söyleyemem. Ancak sayın Akpunar'un bu sözlerini de çok kaale almadığımın bilinmesini isterim." dedi. 

Yarımkaya sözlerini "7. Paşa Sultan Yayla Şenlikleri sadece konserden ibaret değildir. Burada çeşitli etkinliklerimiz vardı, onlar da iptal edildi. Şunu da belirtmeliyim ki bundan böyle Ortalılar Derneği olarak ilçede 'şenlik' organizasyonu yapmayacağız" şeklinde tamamladı.

ŞENLİK AĞASI FERHAT DANACI NELER SÖYLEYECEK?
7. Paşa Sultan Orta Yayla Şenlikleri'nin ağası Ferhat Danacı'nın konuyla ilgili olarak nasıl bir açıklama yapacağı merakla bekleniyor.

HALİL AKPUNAR'DAN YANIT GELDİ
Ortalılar Dernek Başkanı Yunus Yarımkaya'nın şenliklerin iptali sonrası AK Parti Orta İlçe Başkanı Halil Akpunar'a atfen "Şenliklere getireceğiniz sanatçı ile ilgili olarak ilçede yaşanacak sıkıntıdan derneği sorumlu tutarız" şeklindeki ifadeleri sıcağı sıcağına yanıt buldu. Haber yayınlandıktan sonra GYY Vedat Beki'ye ulaşan Akpunar "Şenliğin organizatörü değilim. Para veren hiç değilim. Ancak şenliğin iptali ile ilgili olarak şahsımın sorumlu tutulması hiç de hoş değil. Bizler meydanda olan insanlarımız. Dernek Başkanı gelsin bunu benim yüzüme söylesin. Ben yaptığım telefon görüşmesinde böylesi bir cümle sarfetmedim. Ben haddini bilen bir adamım. Kimse beceriksizliklerini birilerine yamamaya kalkmasın. Bana söylenilen 'Filistin'de yaşanan üzücü olaylar nedeniyle şenliği iptal ediyoruz' oldu. Şunu açıkça söylemeliyim ki 'Yalancının mumu yatsıya kadar yanar'mış" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler