7 yıl sonra evimizde ilk kez!

7 yıl sonra evimizde ilk kez!

Almanya karşısında kendi evinde 3 gol yiyen millilerimizde gözler 4 gün sonra oynanacak son maça çevrildi.

Artık Panzerler’in grupta ikinciliğe yükselen Belçika’yı yenmesini beklemekten başka çaremiz yok!

Maçın başında yakaladığımız 3 net pozisyonu kaçırdıktan sonra genel izleyiciydik.

Top göstermeyen ‘Alman teknolojisi’ önünde çaresiz kalan Türkiye; Schweinsteiger, Müller ve Gomez’i ‘durduramazken’, gözler salı günkü Almanya-Belçika maçında..

TÜRKİYE - ALMANYA
Türk Milli Takımı açık konuşmak gerekirse uzun yıllardır bu kadar rakiplerinin gerisinde kalmamıştı. Grupta geride kalan maçları düşündüğümüzde hepsinde kötü oyunla kazanılan veya kaybedilen maçlar vardı. Ancak Almanya karşısındaki iki maçta da yaşadıklarımız sadece hezimetti.

Sahaya çıkarılan ilk 11, belli ki beraberliği kurtaralım, uzun toplarda da Burak gol arasın mantığındaydı. Almanya 90 dakika boyunca skor ne olursa olsun duraklamayan, disiplinini kaybetmeyen ve yorulmayan bir takım. Türkiye ise futbolun bu ögelerinden çok uzaktaydı.

İlk 20 dakika boyunca Panzerler topla oynarken biz ise seyirciydik. Almanlar, bu dakikayı yüzde 64 topla oynama istatistiği ile geçerken biz ise sadece göğsümüzü siper ettik oynanan futbola karşı. Bir takımın ahenginin ne olduğunu biz Almanya’yı seyrederek öğrenirken Hamit-Arda-Burak üçlüsü takımın geri kalınının desteği olmadan gol aradılar.

35’TE ise arkada boş kalan Gomez’in topla buluşmasında karşısına dikilen Servet, tek bir hamle ile ‘uçarken’ ilk golü ağlarımızda gördük: 0-1. İkinci yarıda sahada pas yapan tek isim olan Selçuk inan kenara alınırken G.Töre Hiddink’in kurtarıcı hamlesi oldu!

2 PAS VE GOL!

SAHADA çoktan maçı kaybettiğini ilan eden bir Türkiye varken Almanya ise ritmini hiç pozmadı. Pas trafiği hiç aksamazken alan daraltan ve tam saha pres yaparak oyunlarına devam ettiler. 66’da biz pozisyon için tırmalarken kaleci Neuer ayağına gelen topu uzun bir pasla hücuma gönderirken 2. pasta geriden gelen Müller topu ağlarımıza yollamıştı. (Şaka değil, Türkiye Almanya’dan 2 pasta gol yedi!)

TÜM takımın dengesi daha da alt üst olurken 79’da H.Balta, G.Gönül’ün sağdan ortasına konuk ekip savunmasının arasına sızarak vurup farkı bire indirdi: 1-2. Ancak bir gol attık diye heyecanlanıp Allah Allah diye hücuma çıkan Türkiye’nin geride kalan boşluklarında ise Panzerler cirit atıyordu ve Müller’in düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı Schweinsteiger gole çevirdi: 1-3. Son söz olarak tarihten bir cümleyle Türkiye’nin durumun anlatalım: “Konuşsam tesiri yok sussam gönül razı değil.”

7 YIL SONRA EVİMİZDE ÜÇ YEDİK

Türk Telekom Arena’daki sınavda Almanya’ya 3-1 yenilen Türkiye, 7 yıl sonra iç sahadaki bir maçta 3 gol birden yiyeyek sınıfta kaldı.. Milliler son olarak 17 Kasım 2004’te Saracoğlu’nda Ukrayna’ya 3-0 yenilmişti.

ARENA’DA ARDA’YA ISLIK!

Hafta içinde G.Saraylılar’ı kızdıran açıklamalar yapan milli yıldız, 70’de kenara geldiğinde şoke oldu.. Kulübeye oturmak
istemeyen Arda’yı, teknik direktörü Hiddink uyararak önledi

Maçtan önce VATAN’a verdiği demeçte ‘363 gündür bu maçı bekliyorum’ diyen A.Madridli Arda Turan, Almanya önünde çok istekliydi ama Almanya’nın enerjisi karşısında direnemedi. Rakiplerinin baskısı sonucu çoğu pozisyonda topu ezmek zorunda kalan milil futbolcumuz, 70’te kenara alınırken, çizgiye doğru yürürken çoğunluğu G.Saraylı olan Türk Telekom Arena tribünleri tarafından ıslıklandı.

Çok sinirlenen Arda, Hiddink’e de tavır alarak soyunma odasına gitmek istedi ama buna Hollandalı hoca müsade etmedi.

SİNİRLENDİ..

Hiddink’in bir şeyler söyleyip kulübeye oturttuğu Arda’nın ise oldukça sinirli olduğu gözlerden kaçmadı.

Bilindiği gibi Arda Turan, hafta içinde çıkan röportajında “G.Saray taraftarına 4-5 milyon Euro alıp yatacak futbolcu lazım” gibi cümleler kullanmıştı.

HAMİT BOMBALADI

Almanya karşısına kaptan olarak çıkan Hamit Altıntop maç sonrası yaptığı açıklamada isim vermeden takım arkadaşlarını eleştirdi

Ay-yıldızlı ekibin tecrübeli ismi, “Kimse alınmasın ama fizik olarak yetersiz arkadaşlarımız var. Ben altı aydır oynamıyorum, bir eksiğimi gördünüz mü” dedi.

Altıntop, “Bir gerçek var. Bundan daha fazlasını yapabilirdik. Beraber çalışmamız. Beraber yürümemiz gerekiyor. Bunu herkes kendi kafasına sokmalı. Herkesin işe kendisinden başlaması gerekiyor. Bazı şeyleri idmanda görüyoruz. Yetenekle bu iş olmuyor. Yüzde 70’i, 80’i çalışmakla oluyor, beraberlikle oluyor. Eksiklerimizi masaya yatırmamız, disiplinli çalışmamız gerekiyor” diye konuştu.

Söylediklerinden dolayı kimsenin kırılmaması gerektiğinin altını çizen Hamit, “Bunları Milli Takımın, camiamızın iyiliği için söylüyorum. Bu konuda duygusallık yapmamamız gerekiyor” ifadelerini de kullandı.

kaynak: gazetevatan.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler